Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sommerhilsen fra PF

sisse

Mikkel Berg Pedersen Formand Sisse Stoyer

Vi er i den lyseste tid på året, og rundt omkring lysner det så småt også for de mange, der har været påvirket af mangel på arbejde grundet pandemien. Verden åbner sig igen og med den også et arbejdsmarked, der har været på vågeblus alt for længe.

I PF har meget af bestyrelsens arbejde foregået online. Først i maj måned kunne vi alle samles igen på Gl. Strand. Det var tiltrængt! Det trak tænder ud at skulle koordinere Årets Pressefoto via teamsmøder, men ikke desto mindre fik vi det hele til at gå op. 

Nu er udstillingen på vej rundt i landet til glæde og gavn for de mange fotointeresserede gæster. På vores hjemmeside kan man se, hvor Årets Pressefoto 2020 befinder sig i det næste halve år.

Det er ikke kun Årets Pressefoto, der har optaget os. Der er stor virkelyst blandt bestyrelsensmedlemmer, og det kan bl.a. ses i de online talks, man kan følge på facebook. Her interviewes medlemmer af PF om de nye områder, der efterspørger og ansætter fotojournalister. 

Det er en fornøjelse at konstatere, at arbejdsgivere kan se værdien i at ansætte fotojournalister i stillinger, vi normalt ikke har haft så stor berøring med tidligere. Man kan også sige, at det er på høje tid, da niveauet blandt både nyuddannede og garvede fotografer forsat er tårnhøjt og en gave til enhver visuel afdeling og opgave.

I denne coronatid har det været svært at gennemføre kurser. Nogle er blevet aflyst, andre skubbet til efteråret og få har været afholdt online. Der er forsat penge at søge til efteruddannelse, og har man et ønske om at skulle besøge en af de mange foto-eller fimlfestivaler i Europa, har vi i bestyrelsen besluttet, at man kan søge om op til kr. 10.000 til det formål.

Fagpolitisk har vi senest brugt krudtet på at følge Politiforbundets forslag om, at borgere ikke skal have lov at filme politiopgaver på tæt hold. Det er vigtigt at pointere, at det indtil videre kun er et forslag, men PF har rejst bekymring for, at dette forslag også vil ramme professionelle fotografer i deres daglige arbejde.

Vi følger forsat sagen og går yderligere ind i den, såfremt forslaget bliver vedtaget. Bestyrelsen er gået på en tiltrængt sommerferie og vender stærkt tilbage i august.

I ønskes alle en god og varm sommer.
De bedste hilsner fra alle os i PF´s bestyrelse.

Kommentarer