Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sigrid Nygaard laver takeover på PF´s instagram i uge 38

Sigrid Nygaard overtager PF´s instagramprofil fra den 17. til 23. september, og giver os et indblik i hendes hverdag som både billedredaktør og fotograf på Dagbladet Information.

Sigrid Nygaard overtager PF´s instagramprofil i uge 38, og giver os et indblik i hendes hverdag som både billedredaktør og fotograf på Dagbladet Information.

Emil Ryge

Jeg er uddannet fra DMJX i 2008, blev ansat på Dagbladet Information samme år og har været glad og 

tilfreds i den stilling lige siden. 

I mit job laver jeg alt fra at bladre rundt i tusindvis af jeres billeder i arkiverne, hyre freelancere i ind- og udland, holde et skarpt blik på budgettet og gå til møder og samarbejde med redigerende og grafikere. 

Ud over det er jeg også avisens fotograf. Jeg løser fotoopgave ca. 3-4 gange om ugen. 

Jeg har en praktikant fra DMJX, min nærmeste kollega, som jeg ugentligt vejleder og sparrer med. I øjeblikket er det den gode Peter Nygaard Christensen, som heldigvis er hos mig et helt år endnu. 

Jeg er gift med Emil Ryge, med hvem jeg har lavet to ret ustyrlige, men virkelig sjove børn (Anker og Dagmar).

Når tiden tillader det, nørder Emil og jeg også fotografi og har sammen startet nyhedsbrevet Dansk Dokumentarisme. 

 

At være billedredaktør og fotograf på samme tid kan sommetider være en anelse skitzofrent. 

Man kan som redaktør sidde med en masse ideer til, hvad jeres fotografer skal kunne, men når man selv er ude, rammer virkeligheden hurtigt en. Folk har travlt, gider ikke fotograferes eller har taget håbløse stribede trøjer på ...

Fra redaktørstolen har man en forestilling om, hvordan verden ser ud, men derude er alting altid anderledes, end man forventer. 

 

I år har jeg været ansat på Information i ti år. Jeg fokuserer på, at billedredaktionen konstant udvikler sig. Det kræver lidt ekstra kræfter at søsætte nye projekter i den daglige avisplanlægning, men udviklingen har været vigtig for mig for ikke at gro fast i jobbet. 

Nogle år har jeg fokuseret på at flytte det daglige fotografi, på at stifte en fotopris, skabe mere interaktion med vores læsere, undervisning og holde foredrag. Andre år har mit fokus været på at blive bedre til at fortælle visuelle historier på nettet. 

I julen satte jeg mig det mål, at jeg i 2018 ville blive bedre til at udvikle mig selv som fotograf. En ting som jeg i mange år har nedprioriteret til fordel for redaktørdelen. Jeg har selv taget flere udlandsrejser, tilladt mig at fokusere mere på de fotografiske opgaver og lave nogle redaktiktionelle omstruktureringer. 

Og så er jeg begyndt at eksperimentere med at lave lyd og video, når jeg er ude på opgave.

Det første synes jeg faktisk spiller meget godt. Det sidste er jeg (fortsat) ret elendig til. 

Kommentarer