Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Saxen, Pagten og Nissen. På banen i Arles.

Der er ingen danskere på udstilling i Arles i år. Men der er dansk fotografi på banen med både bogudgivelser og portfolioreview.

Arles

Joachim Adrian

Et glas colombiansk rom. Og en signeret bog. Det bød Mads Nissen på, da han holdt bogudgivelse torsdag eftermiddag på fotofestivallen i Arles. Det er Mads’ seneste bog ”We are indestructible”, der var med i papkasserne. 

Det færdig værk med hans arbejde fra Colombia. Indbundet i farven ”duck egg blue” prydet med et bronze-gyldent dødningehoved med vinger. Udover billederne, hvoraf nogle også vandt i årets pressefoto i år, indeholder bogen akvareller af nyopdagede plantearter fra tidligere krigszoner samt kopier af en lang række dødstrusler fra forskellige væbnede colombianske grupper. Papkassen med bøger blev ret hurtig tom. Det gjorde rommen også. 

Læs også: Arles er en ballademager...

Ret forvirret under bogresceptionen ankom også Henrik Saxgren. Han var i sin bil faret vild i de ensrettede gader, og var endt med at måtte ringe til Hertz i København for at prøve at få dem til at spore, hvor han var. Men han fandt frem. Fik det sidste rom. Og med sig havde Henrik Saxgren en ny udgave af hans voldsomt anmelderroste værk ”Ultimate Thule”. Den udkommer nu i en international udgave, og Henrik vil, ligesom Mads, signere bøger på festivallen.

  • Joachim Adrian Arles

  • Joachim Adrian Arles

  • Joachim Adrian Arles

  • Joachim Adrian Arles

  • Joachim Adrian Arles

Pudsigt nok, præcis på samme tid, dumpede også Søren Pagter ind. Han er booket til at give portfolioreview til håbefulde fotografer. Det er et velorganiseret set up, hvor fotograferne kan booke sig ind på de øjne, de gerne vil vise deres billeder til. Og på bestillingssedlen er så i år altså Søren Pagter.

Læs også: Fotofestival i Arles...

Søren er afsted med en kasket både fra DMJX samt Copenhagen Photofestival. Måske derfor har han også været ret populær. Hans program er booket fuldt op med 20 reviews på to dage. Derfor sprang Søren fornuftigt nok heller ikke på rommen. Til gengæld opdagede han, at hans hotel lå helt uden for byen, hvorfor han prøvede at lande en aftale om at sove på en sofa et eller andet sted. Undertegnede skribent tog alt imens rigeligt af rommen, købte en signeret bog af Mads, og bumpede så også pludselig ind i Antoine d’Agata, der kvitterede med en voldsomt smuk signatur i sølv på en anden bog, jeg netop havde købt.  Alle veje førte tilsyneladende denne eftermiddag til Cosmos-Arles books og den søde rom.

Læs også: Perpignan eller Arles?

Kommentarer