Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Så er medieaftalerne på plads

Grundet covid-19 har det taget virkelig lang tid at få forhandlet aftalen igennem, men nu er medieaftalerne endelig faldet på plads.

Penge

Mikkel Berg Pedersen Penge

Medieaftalerne som er indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen dækker blandt andet over freelancefotografi. Aftalen bliver fulgt af diverse fagblade og ofte brugt som rettesnor for mange freelancere, når der skal gives tilbud på en opgave.

Hele aftalen bliver at finde online på DJs side og her på siden, når den er layoutet færdig. Indtil da kan du finde den her og se et udpluk af aftalen for freelancefotografi herunder. 

TAKSTBLAD FOR PERIODEN 1. juni 2020 – 31. MAJ 2021
 

Alle takster er ekskl. fragt, porto etc. Alle takster er inklusiv 12,5 pct. ferietillæg.

 • Minimumspris pr. opgave op til 2 timer 1921 kr.
  Opgørelsen af tid dækker alt forbrugt tid til gennemførelsen af opgaven, herunderforberedelse, fotografering, kørsel og efterfølgende behandling.Fotografen leverer for hver opgave, vedkommende bestilles til at dække, et passende udvalg af billeder i flere formater og i digital form. Med mindre andet aftales kan leverede billeder indgå i organisationens arkiv. Ved evt. anvendelse honoreres efter takst for arkivbilleder. Der henvises til aftalens § 5 for en beskrivelse af anvendelse og ophavsret.

 • Minimumspris pr. efterfølgende time 906 kr.
 • Minimumspris pr. dag (7,5 timer) 5872 kr.
  For længerevarende opgaver (kongresser, konferencer etc.) kan der mellem redaktionen/organisationen og fotografen træffes en særskilt aftale.
 • Weekend tillæg: Under 4 timer 725 kr. Over 4 timer 1207 kr.
 • Aften/nat tillæg: Under 4 timer mellem kl. 17.00-08.00 292 kr. Over 4 timer mellem 17.00-08.00 582 kr.
 • Forsidetillæg: Tillæg for foto anvendt på forside, over 50 % af siden 1448 kr. Tillæg for foto anvendt på forside, op til 50 % af siden 725 kr.
 • Pressemeddelelser: Tillæg for retten til brug i pressemeddelelser 2886 kr.
 • Arkiv og udvalgsbilleder: For billeder, der har været gengivet, og for leverede ikke-anvendte billeder betales pr. stk. 906 kr.

Kommentarer