Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Så er der taget hul på dommerdagene til ÅP 2017/18

Ud, ud, ud ,ud, ind, ud, ud , ind, ind… nej….UD… Øh... eeeeeeeeej ind med det billede igen!

aap2017

Robert Wengler Lars Dareberg og Sofie Amalie Klougart i dialog om hvilke billeder der skal gå videre.

Det er tidligt på dagen. Still dommerne er på plads i de lave bløde stole og rummet mørklagt på Gl. Strand i København. På storskærmen, der fylder det meste af væggen for enden af rummet, toner første kategori frem. Sport Action. 

Dommerne er først forsigtige. Sidder stille og iagttager billederne et for et. Ikke noget med at dømme inde eller ude nu. De skal lige se kategorien an, vurdere den samlede kvalitet og fornemme niveauet.

aap2017

Robert Wengler Mette Mørk, Sofie Amalie Klougart, i Peter Hove Olesen og Lars Dareberg i en kort pause inden de går videre med arbejdet.

En time efter går snakken livligt. Billeder flyver frem og tilbage på skærmen. Intet er afgjort og nu kigges der også på Sport reportage enkeltbillede samt Sport Reportage. 

Der tales om hvordan der er visse trends blandt sportsgrene og hvorfor mon det lige er det og det der bliver fancy og ubevidst præger dette års indsendte billeder. 

Her er de nominerede til Årets Pressefoto 2017...

Hos video dommerne går det anderledes let. Der er nogenlunde enighed om hvad der holder og hvad der ikke gør. Dagens starter her med kategorien Kort indslag. 

”Når man bliver ramt, så kan det altså et eller andet” udbryder Nicolai Brix spontant under en af de indsendte produktioner. 

Diskussionerne handler om framing og grading, om modet hos den enkelte fotograf og visuelle virkemidler der holder eller bliver for klichefyldte. 

For begge dommergrupper tegner det til at blive en dag med livlige debatter og store til- og fravalg af materiale indsendt af i alt 151 medlemmer. 

 

åp2017

Robert Wengler Dommerene i multimedie og video kategorien bliver instrueret af Cæciliie P.V. Pedersen.

Kommentarer

Mogens Laier

tir, 01/09/2018 - 22:31

God reportage