Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Røde Kors i Odense søger fotograf til gratis arbejde

Vil gerne betale for kommunikationsmedarbejder, men ikke for en fotograf.

Affotografering fra frivilligjob.dk

Affotografering fra frivilligjob.dk Røde Kors i Odense søger fotograf til gratis arbejde.

Denne gang er det Røde Kors i Odense der søger en ulønnet fotograf til det de kalder et kommunikations- og formidlingsprojekt, her er tale om en opgave hvor fotografen over et par måneder skal opsøge og fotografere nogen af de mange frivillige Røde Kors medarbejdere.

Der er lagt op til at opgaven enten kan udføres alene, eller i samarbejde med en lønnet projektleder.

Røde Kors Odense forventer at få så meget materiale at de kan køre en lokalkampagne om frivillighed.

Opgaven er som tidligere nævnt ulønnet men fotografen vil ifølge opslaget på frivilligjob.dk få mulighed for af få delt og udstillet sine billeder i hele Odense.

Artiklen fortsætter under billedet...

Røde kors

Affotografering fra frivilligjob.dk Efter at pressefotografforbundet er gået ind i sagen, har Røde Kors i Odense valgt at slette jobopslaget. Men opslaget kan læses her.

Fotojournalist Jens Panduro var hurtig på aftrækkeren sent søndag aften og delte jobopslaget på sin Facebookside ”Jeg har ikke noget imod at skyde et par billeder for en organisation som Røde Kors gratis, men her er tale om det de selv kalder en lokal formidlings- og fortællingsbank med billeder og historier, altså en billedbank med billeder skudt over flere måneder” siger Jens Panduro og henviser til opslaget som han har delt på sin Facebookside, hvor kommentarerne strækker sig fra ”Jeg betaler aldrig til Røde Kors igen”, til ”Det har jo ingen ende…tværtimod” Jens Panduro ville meget gerne lave opgaven for Røde Kors og andre organisationer ”men jeg er ikke hobbyfotograf, jeg skal leve af det” siger han.

Hos Røde Kors i Odense er formand Gerda Madsen rigtig ked af den modtagelse som jobopslaget har fået ”Det har aldrig været intentionen at vi skulle have bygget en billedbank op gratis, vi har adgang til billeder fra vores hovedorganisation i København, men de er bare så ens, og det er de samme billeder vi ser hos alle lokalafdelingerne af Røde Kors” siger hun til pressefotografforbundet.dk.

Røde Kors i Odense har ifølge Gerda Madsen fået 25.000 kr. til projektet, som i første omgang går til en kommunikationskonsulent/projektleder der skal dække 100 arbejdstimer over de næste fire måneder. Men her er der ikke råd til en fotograf ”Hvis vi ikke kunne få fotoopgaven løst af frivillige, det kunne være fotografstuderende der havde lyst til at lave denne opgave ved siden af skolen, så har vi ikke pengene til billeder, og så skal de ikke laves, siger Gerda Madsen.

Odense kommune og 3F i Sydsjælland har tidligere efterlyst fotografer der ville arbejde gratis.

Artiklen fortsætter under billedet...

Røde Kors

Affotografering fra frivilligjob.dk Efter at Pressefotografforbundet har kontaktet formand Gerda Madsen fra Røde Kors i Odense, har organisationen valgt at fjerne jobopslaget efter en frivillig fotograf.

Seneste nyt: Efter at Pressefotografforbundet har kontaktet formand Gerda Madsen fra Røde Kors i Odense, har organisationen valgt at fjerne jobopslaget efter en frivillig fotograf.

Kommentarer

Sus Falch

man, 10/23/2017 - 10:58

Som selvstændig kommunikationsrådgiver Og formand for FreelanceGruppen i DJ, håber jeg, at den kommunikationsrådgiver, der skal arbejde 100 timer for 25.000 kr. er blevet fastansat. En freelancer/selvstændig skal have meget mere, så her er der næsten også tale om gratis arbejde. Tak til PF for fokus på vilkårene.