Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ritzau opkøber endnu et stort billedbureau

De fotografer der i dag har en samarbejdsaftale med billedbureauet Scanpix, har modtaget en mail hvor de bliver informeret om at Scanpix vil blive overtaget af Ritzaus Bureau fra d. 1. januar 2018.

Ritzau Scanpix

Affotografering af information til freelancefotograferne.

Brevet der er forfattet af direktør Kris Kjær Nielsen, ”understreger at alle vilkår i henhold til det hidtidige samarbejde og aftaler fortsætter uændrede”. Og i mailen pointerer han ”Ritzau Scanpix ser frem til et fortsat godt og langvarigt samarbejde”.

Ritzau købte JP/Politikens billedbureau Polfoto tilbage i april, så fra årsskiftet vil det nye bureau være meget dominerende på billedmarkedet.

“Det er måske ikke så uventet og så alligevel lidt” siger Pressefotografforbundets formand Lars Lindskov og uddyber ”Da Polfotos aktiviteter blev overtaget af Ritzau, havde jeg en forventning om, at der stadigt ville være plads til to store billedbureauer i Danmark. Hvis Ritzau ikke havde overtaget driften af Polfoto havde jeg nok forventet en mulig sammenlægning af de to bureauer. Den er nu kommet lidt af bagvejen kan man sige”

Lars Lindskov tilføjer: ”Jeg synes det er ærgerligt, at Danmark ikke fortsat har to store bureauer, som kan være med til at skabe noget mangfoldighed på det fotojournalistiske og fotografi-markedet i det hele taget, men det understreger også, hvor hård en konkurrence der er på det danske og globale marked. Vi må håbe at et stærkt bureau kan få fodfæste og sikre leverancerne til de mange kunder, og beskæftige de mange fotografer der hidtil har været tilknyttet, i denne stærkt visuelle verden. Det er vigtigt, at huske på, at alle rettighedshavere bevare de samme rettigheder som hidtil.” slår Lars Lindskov fast.

Ifølge Mediawatch, så har parterne aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

Her kan du læse BTs artikel: Ritzaus Bureau overtager Scanpix...

Her kan du se hvad Ritzau skriver...

Pressefotografforbundet følger sagen…

Kommentarer