Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Pressefotograferne inviteres til FOTOGRATULA dag

Pressefotografen Tao Lytzen står bag et af de tre nominerede projekter til DJ:Fotografernes pris FOTOGRATULA, der uddeles i Fotografisk Center i Staldgade 16 i København, torsdag d. 16. november 2018 kl. 17:00. Alle PF-medlemmer er inviteret, det kræver dog tilmelding.

Fotogratula 18

Foto: Miriam Nielsen, Grafik: Bjørn Ortmann

FOTOGRATULA ’18
Denne pris er en hyldest til dem, der gør det professionelle fotografi ære, og gives til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget særligt for dansk fotografi. Det være sig politisk, kunstnerisk, teknisk eller andet, der har løftet det professionelle fotografi og sikret dets fortsatte udvikling som kunstart, som journalistik eller som kommerciel formidling. Med prisen følger 20.000 kr. 

Sådan beskriver DJ:Fotograferne selv deres pris, som i år har PixlArt imellem de nominerede, og for Tao Lytzen er meldingen klar, ”Jeg tror ikke at det er mig folk har stemt på, jeg tror at det er PixlArt, som jeg er formand for, de har stemt på” siger Tao Lytzen og tilføjer, ”det er dejligt at blive anerkendt for kærligheden til fotografi i alle genre, da det er vigtigt at befolkningen bliver oplyst om hvordan fotografi kan kommunikere".

De tre nominerede er:

Galleri PixlArt  ved fotograf Tao Lytzen
Med afsæt i en egn af Danmark, hvor kulturtilbuddene er færre end i de store byer, er PixlArt nomineret for at præsteret en nytænkning af fotografiets formidlingsformer, som interagerer med publikum og omgivelser med en bred, mobil og nem digital platform, der rækker ud mod alle dele af landet.

Tidsskriftet ”Katalog” ved redaktør Jens Friis.
Nomineret for mange års ihærdigt arbejde – de senere år uden for en institutions ramme – med at producere et dansk tidsskrift om fotografi, som i sin engelsksprogede version også promoverer dansk fotografi internationalt.

Copenhagen Photo Festival ved direktør Maja Dyerhauge Gregersen. Nomineret for gennem arbejdet med form og formidling at løfte fotografiet ind i en ramme, der skaber bredere folkelig forståelse for mediets mange kvaliteter og udtryksmuligheder.

Efter prisoverrækkelsen er der debat med de nominerede om vilkår og muligheder for dansk fotografi. Moderator: Jesper Dein, kendt fra P1 Kultur

Der vil være en let servering af drikkevarer og snacks.
Arrangementet afvikles I rammen af udstillingen ”Ung dansk fotografi '18”.

Du kan læse mere her...

Tilmelding her...

Kommentarer

Jakob Carlsen

tir, 10/30/2018 - 08:51

Hej, jeg vil gerne tilmelde mig Fotogratula. Mvh Jakob Carlsen