Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Politiet vil have fotograf i fængsel.

Det var den 17. december 2017 - altså for præcist et år siden, at fotograf og DJ- medlem Morten Brandborg, blev sendt til en alvorligt færdselsulykke ved Åkirkeby på Bornholm, hvor han bor og arbejder.

Foto: Morten Brandborg

Morten Brandborg Morten Brandborg nåede at tage billeder ude ved færdselsulykken, inden politiet tilbageholdt ham.

Morten Brandborg har kun været fotograf i en håndfuld år, men med sine 64 år, hvoraf han har været ansat 36 år som politimand, med de fleste år i PET, er voldsomme hændelser og færden på ulykkes- og gerningssteder ikkefremmed for Morten Brandborg.

Men noget gik galt ude ved færdselsulykken. Det mener Bornholms politi, der påstår at Morten Brandborg stod i vejen med sit kamera, i en sådan grad, at politiet valgte at tilbageholde Morten Brandborg i 14 minutter ude på ulykkesstedet – vel at mærke uden at anholde fotografen. 

Efterfølgende blev fotografen sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffeloven og beredskabsloven, i en så alvorlig grad, at der fra anklager, blev krævet fængselsstraf. Morten Brandborg har hele tiden nægtet sig skyldig.

Sagen har netop været for i byretten på Bornholm, hvor fotografen blev frikendt for alle forhold, hvilket Morten Brandborg kalder for: ”en sejr for ytringsfriheden og for vores muligheder for at arbejde som uafhængige journalister der, hvor tingene sker”.

Men sejren varede ikke længe, idet Statsadvokaten valgte at anke frifindelsen få timer før ankefristens udløb.

Den forhenværende PET- og politimand, der har oplevet mere end de fleste, siger: ”Det er naturligvis en belastning, særligt efter en klar frifindelse, at skulle det hele igennem en gang til i Landsretten.

Jeg får rigtig god hjælp, og støtte fra min advokat, fra Pressefotografforbundet, fra Journalistforbundet og naturligvis fra min familie.

Landsretten har endnu ikke berammet sagen mod fotografen.

 

Kommentarer

Allan Andersen

man, 12/17/2018 - 14:07

Det er jo det glade vanvid......mon ikke der er nogen hos Bornholms Politi som har glemt alt om afspærringer (Ydre/indre) og ikke mindst at pressen rent faktisk har ærinde på skadesteder?

Poul hansen

man, 12/17/2018 - 15:14

Morten er jo frikendt så hvad har han gjort forkert siden politi går efter manden pressen har jo adgang til stedet

Hans Otto

ons, 12/19/2018 - 15:44

Kære Morten.
Jeg kan godt forstå at du synes det er træls at skulle igennem endnu en omgang retssag.
Det kan du ikke ændre, så tag det som en oplevelse i stedet for. Jeg er overbevist om at du også vinder sagen i landsretten.
Jeg kan godt forstå at politiet vil have dig dømt. På dit billede står en politimand og tisser op af et vejtræ mens han ringer hjem til konen. En anden vandrer rundt på marken med en citronhalvmåne i hånden. Det er da klart at de ikke vil finde sig i sådanne grove afsløringer af redningsarbejdet.
Held og lykke med sagen. God jul, og især et godt nytår til dig!
Hans Otto