Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF medlemsmøde om Ritzau Scanpix

Der er stadigt ikke landet fornuftige arbejdsforhold omkring freelance arbejde på Ritzau Scanpix og vi ved mange med rette er frustrerede – det er vi alle!

Logo: PF

PF

Som bekendt vil bureauet, som jo er ejet af danske medier -  der normalt går ind for rettigheder til deres producerede stof – ikke i fremtiden udbetale provision. Hverken for arkivmateriale til deres nyhedstjeneste, men heller ikke udbetale provision ved salg til eksterne kunder. Hvis de mener fortjenesten er for lille til at kunne udbetale den provision kunne de jo droppe den del af deres forretning og lade fotograferne selv stå for det salg.

Time- og dagspriserne er ikke steget siden 2003 og ifølge Danmarks Statistik ville beløbet i dag være ca. 150,00 kr. højere pr. time – og nu med øget rettighedsafgivelse.

Som bekendt har DJ, PF og FreelanceGruppen arbejdet en del med disse ting og de berørte fotografer, som har fået tilbudt en kontrakt inviteres til møde i DJ´s lokaler Gl. Strand 46, Kbh. mandag den 28. oktober kl. 16.30 – 18.30.

Mødet streames så du kan også deltage i DJ´s lokaler i Århus – Åboulevarden 31, 8000 Århus C.

Har du spørgsmål i øvrigt er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os

larslindskov@mail.dk eller bestyrelsen@pressefotografforbundet.dk

Læs i øvrigt DJ formand Tine Johansens kommentar

https://journalistforbundet.dk/nyhed/dj-formand-om-forringelse-af-freelanceaftale-nemt-skyde-skylden-pa

Lars Lindskov

Kommentarer