Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF Konferencen: Lars & Mette

Mads Nissen og Martin Lehmann fra Politiken fulgte de to reelle statsministerkandidater – kan man være embedded på en fair måde?

1. maj i Aalborg

Mads Nissen 1. maj i Aalborg

I sommeren 2016 henvendte Politikens fotograf Mads Nissen sig til Socialdemokratiet og foreslog at lave en længerevarende fotoreportage om Mette Frederiksen og partiets forsøg på at vinde regeringsmagten. En mundtlig aftale blev indgået, og de første billeder til projektet blev taget i september 2016 – herefter er der fotograferet frem til maj 2019. Reportagen indeholder dog også billeder, som Mads Nissen har taget af Mette Frederiksens offentlige optrædener tilbage til juni 2015.

Mads Nissen har haft delvis adgang til Mette Frederiksens arbejdskalender, og konkrete ønsker om at deltage i særlige begivenheder, herunder både til åbne og lukkede arrangementer, er i vid udstrækning blevet imødekommet. Alt under den forudsætning, at der ikke refereres fra interne møder og fortrolige samtaler.

Siden udvidede Politiken forløbet ved, at Martin Lehmann fulgte Lars Løkke Rasmussen I et halvt år med samme forudsætninger.

I efteråret henvendte Politiken sig til statsministeriet I efteråret 2018, og Politikens Martin Lehmann indgik herefter en mundtlig aftale med ministeriet og Lars Løkkes Rasmussens personlige rådgiver om at følge statsministeren frem mod valget.

Ud over et udtalt ønske fra statsministerens rådgiver om ikke at fotografere Løkke, når han ryger, har Lehmann ikke arbejdet under nogen påbud eller restriktioner.

Alt er foregået under den forudsætning, at der ikke referes fra interne møder eller fortrolige samtaler ligesom Nissens arbejde med Mette Frediksen.

Lars Løkke Rasmussen og statsministeriet har ikke haft billeder eller tekst til gennemsyn inden offentliggørelsen.

Det er blevet til to fremragende reportager, som Politiken offentliggjorde inden valget.

Vi kommer tæt på fortællingerne fra fotograferne om den helt specielle oplevelse ved at følge statsministerkandidaterne så tæt. Blev synes på Lars og Mette ændret? Blev der taget flere hensyn via den større fortrolighed?

Det bliver spændende!

Du kan tilmelde dig konferencen her – og senest den 11.november kl. 12.00

https://www.conferencemanager.dk/PF18112019

  • Martin Lehmann

  • Mads Nissen

  • Mads Nissen

  • Mads Nissen

  • Mads Nissen

  • Martin Lehmann

  • Martin Lehmann

  • Martin Lehmann

  • Martin Lehmann

Kommentarer