Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF Konference: Pulitzer vindere Kyndell Harkness & Carlos Gonzalez

I år slår PF-konferencen dørene op for to amerikanske oplægsholdere: Kyndell Harkness & Carlos Gonzalez fra the Minneapolis Star Tribune. Sammen har de – med et større hold af journalister, fotojournalister og redaktører – stået for en totaldækning af mordet på George Floyd og de Black Lives Matter – protester der bredte sig gennem USA i forsommeren 2020.

Kyndell og Carlos

Leila Navidi og Jeff Wheeler Kyndell Harkness og Carlos Gonzalez

I en kombination af video, fotos, skærmbilleder af tweets, udsnit af retsdokumenter, tekst og lyd fordelt på adskillige artikler og longreads har de afspejlet ikke kun en forbrydelse men et samfund i oprør, og for det blev holdet bag i juni i år tildelt en Pulitzer Pris for Breaking News. Pulitzer-juryen kaldte I deres begrundelse Star Tribunes dækning for “vigtig, presserende, autoritativ og nuanceret,” og sikrede derfor Star Tribune deres femte Pulitzer pris.

Kyndell Harkness blev den første Assistant Managing Editor for Diversity and Community på The Minneapolis Star Tribune efter at have arbejdet som fotoredaktør under mordet på George Floyd. Hun hjalp med at koordinere on-location dækningen af protesterne og sikrede, at billedvalget havde samfundspåvirkningen i tankerne.

Harkness har arbejdet som fotoredaktør i mere end fem år og koordineret dækningen af ​​Ryder Cup, to OL, Super Bowl, Final Four og nyheder såsom Princes død. Før det tilbragte Kyndell mere end to årtier som fotojournalist og arbejdede i 15 af de år på Star Tribune.

Carlos er fast fotograf på The Star Tribune i Minneapolis. Han fortsatte, efter at have dækket omfattende protester og uroligheder efter mordet på George Floyd, med at arbejde på et projekt om Floyd i sin hjemby Houston. Her tilbragte Gonzalez tid i Third Ward-kvarteret, hvor George Floyd voksede op med sine venner og familiemedlemmer.

Se hele programmet og tilmeld dig her

Kommentarer