Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF konference: Jonas Bendiksen

Jonas Bendiksen startede som 19-årig som praktikant hos Magnum Photos kontor i London hvor han tilbragte et år på at lave kaffe, hente post og bringe prints ind og ud af arkivet – og han beskriver det selv, som den bedste uddannelse han kunne have fået.

jonas

Arnfinn Johnsen

Efter tiden i London tog Bendiksen mod Rusland for at forfølge drømmen om selv at blive fotograf, og der faldt han for enklaver og befolkningsgrupper der bor i isolerede samfund, og det var også her at bogen ” "Satellites - Photographs from the Fringes of the former Soviet Union", blev skabt og derefter udkom i 2006, og siden hen er flere bøger kommet til efter.

Med sin nyeste bog ”The Book Of Veles” har Jonas Bendiksen skabt røre i den fotografiske branche. Ikke blot udadtil, men internt i faget har diskussioner om troværdighed og mediernes rolle for udbredelse af information – eller misinformation - bredt sig.

Inspireret af ”alternative facts” og ”fake news” spredt ved det amerikanske præsidentvalg i 2016 besluttede Bendiksen at grave i lagene i historien. Det bragte ham til den nord-makedonske by Veles og ud i en større fortælling, der ved brug af AI-software, avatars, falske twitter-profiler og youtube samlet i bogen sætter spørgsmålstegn ved: Hvad er ægte og hvad er falsk? Og kan vi se forskellen?

Se programmere og tilmed dig konferencen her

Kommentarer