Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF konference: Heba Khamis

Heba Khamis (dec. 1988) er en egyptisk uafhængig visuel researcher, der koncentrerer sig om følsomme og tabubelagte sociale emner som relaterer til kroppen.

Heba

Emma Sejersen

I 2018-2019 blev hendes projekter, blandt andre internationale priser, belønnet på World Press Photo og i 2020 modtog hun et Catchlight visual leaders fellowship

Efter at have afsluttet en bachelor i klassisk maleri, lavede Heba et karriereskift og arbejdede som fotojournalist, hvor hun blandt andet dækkede de to revolutioner i Egypten og eftervirkningerne herom. Efter at have studeret storytelling i Danmark på DMJX og frivilligt arbejdet i Uganda besluttede hun sig for at dedikere sin karriere helt til langsigtet visuel historiefortælling.

Gennem at udvikle sit fortællende visuelle sprog betragter hun sig selv som en visuel researcher og formidler efter at have arbejdet som fotojournalist, dokumentarfotograf og nu som historiefortæller.

Hun bærer den traditionelle dokumentariske forms etik med sig, men mener, at det er nødvendigt at bekymre sig yderligere om emnerne, mens hun fortæller deres historier. Ud over sin sædvanlige fotografiske tilgang tilføjer hun forskellige elementer og medier, der hører til emnerne, til historierne.

På det seneste har hun interesseret sig for kunstterapi, hvor hun gerne vil involvere hovedpersonerne mere, give dem mulighed for at udtrykke sig og interagere med at fortælle deres egen historie ved at tilføje deres tegninger sammen med hendes fotografier.

Se programmet og tilmeld dig konferencen her

Kommentarer