Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF instagram takeover rapportere fra Ebeltoft.

Camilla Rønde overtager PFs instagram konto. Efter hende og familien er flyttet til provinsen består hendes forretning af meget mere end kun fotografi. I kan følge med på Instagram den næste uges tid, hvor der rapporteres fra Ebeltoft mm.

foto: Camilla Rønde

Camilla Ronde

Lad os lige få fakta på plads - uddannelse, bosiddende, hvad du arbejder med? 

Jeg er 31 år gammel og dimitterede i januar 2015 som fotojournalist. Siden da har jeg arbejdet som selvstændig fotojournalist, hvor jeg har været vidt omkring inden for kunder og emner. I foråret 2017 rykkede jeg fra trygge rammer og kunder i Kbh til naturen på Djursland, hvor jeg sammen med min familie har slået mig ned i Ebeltoft. Jeg er gift og har to børn på hhv. 1,5 år og 6 år. 

Jeg fotograferer primært til fagblade og medier, men jeg laver også en god portion virksomhedskommunikation og fotograferer for private. Jeg har stadig flere af mine trofaste kunder fra min tid i Kbh, og så er der kommet nye til, hvor jeg fotograferer for dem, når der er opgaver i det jyske. 

Udover det så underviser jeg jævnligt kommende fotojournalister på DMJX i at starte og drive egen virksomhed, ligesom jeg har fornøjelsen og æren af at være censor på fotojournalistlinjen. 

Ved siden af fotobiksen er jeg formand for Ebeltoft Distriktsråd. Rådet fungerer som bindeled mellem lokalmiljøet og vores byråd, og vi laver forskellige projekter og aktiviteter i og for byen. I øjeblikket bruger jeg en hel del tid på et byudviklingsprojekt i Ebeltoft, som Syddjurs Kommune har sat i søen, hvor jeg er med til at forankre projektet i lokalmiljøet og sikre, at bl.a. kommunikationen i projektet er i øjenhøjde og relevant for borgerne. 

Mange af de yngre fotojournalister bor i København, men du har slået dig ned i provinsen. Hvordan kan det være?

Jeg er opvokset på Djursland, og da jeg kom til København i praktikken, var det egentlig meningen, at jeg skulle tilbage til Jylland. Men så mødte jeg min mand, vi fik vores datter, og mange ting gjorde det mest oplagt at blive hængende på Nørrebro. Jeg kunne dog mærke, at jeg savnede naturen og den friske luft, ligesom jeg savnede at have en tættere relation til det sted, som jeg arbejder. Derfor begyndte vi at kigge os om efter et sted udenfor København at slå os ned, og valget faldt på Ebeltoft, der ligger 45 minutter udenfor Aarhus, tæt ved vandet og Mols Bjerge. Her har vi naturen lige udenfor døren, men byen har samtidig en vis størrelse, så vi både har biograf, spillested og et rigt foreningsliv. Samtidig vrimler det med kreative iværksættere inden for særligt kunsthåndværk og efterhånden også kommunikation, grafisk design og fotografi. 

Herude er jeg mere end "bare" fotograf. Jeg knytter nære relationer til mine kunder, når de både kender mig som privatperson, som mor, som aktiv i foreningslivet og som professionel. Mit arbejdsliv er på mange måder blevet en mere rodet omgang, til gengæld så føler jeg, at jeg har mange flere aspekter af mig selv i spil, og jeg bliver udfordret på nogle helt nye områder og kompetencer. 

Hvilke tanker går du og gør dig om dit arbejdsliv for tiden - er du f.eks på vej i en anden retning etc.

Siden jeg flyttede til Ebeltoft, har jeg haft et stigende behov for at lave historier fra livet herude på den ene eller den anden måde. Både fordi jeg gerne vil bruge mere af min arbejdstid lokalt, men også fordi området rummer så mange fine små hverdagshistorier. 

Det er svært at finde økonomi til at gøre netop dette i stor stil, så derfor har jeg stiftet en forening, der hedder Fortællinger fra Djursland. Vi er stadig i den spæde opstart, men målet er at samle midler sammen til at lave fotoudstillinger, bøger, podcasts og en masse andre spændende formater, der alle har livet på Djursland som fællesnævner. Første projekt er en fotoudstilling her i Ebeltoft, som jeg håber at kunne begynde at fotografere på til foråret. 

Kommentarer