Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF-freelancere som Canon Ambassadører

Canon har offentliggjort, at de udvider deres samarbejde med ambassadører i norden - og tre af dem er danske.

Canon

Laura Bisgaard Krogh, Ólafur Steinar Rye Gestsson og Nanna Navntoft

I alt 11 nye nordiske navne er i januar blevet en del af Canons europæiske ambassadør samarbejde og tre pf-medlemmer har fundet vej ind på listen.

I Danmark udklækkes nogle af de bedste fotografer indenfor fotojournalisme, og derfor er de tre anbefalede fotografer fra Danmark denne gang talentfulde fotojournalister, som alle er uddannet fra DMJX.

Nanna Navntoft er dokumentarisk og portrætfotograf og har blandt andet arbejdet med moderne sociale og mentale sundhedsproblematikker – ofte igennem intime portrætter. Hun har desuden skudt bestilte portrætter til redaktionelle klienter i både Danmark og internationalt.

Nanna vandt sidste år ved Årets Pressefoto for Long Term-Projektserien ”Om tvangsspisning” der portrætterer personer der lider af spiseforstyrrelsen BED – Binge Eating Disorder.

Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med arbejdet! Det er super lækkert særligt under alt det her coronanedlukning at der kommer sådan en mulighed ind ad døren

Nanna Navntoft

Laura Bisgaard Krogh er freelance fotojournalist baseret i Aarhus, hvor hun primært har fokuseret på dybe personlige historier om unge og identitet. De nyeste projekter omhandler sårbare unge og teenagere.

Laura har med projektet ”Et spørgsmål om ære" lavet i samarbejde med studiekammeraten Andreas Haubjerg vundet portræt-serie kategorien i Årets Pressefoto 2019/2020.

I mit fotografiske arbejde lige nu laver jeg historier om socialt udsatte unge piger, hvor jeg forsøger at vise, hvordan de har det - deres følelser, sindsstemninger og udfordringer i livet. Som Canon Ambassadør forventer jeg et spændende samarbejde, som hele tiden er i udvikling. Jeg håber, at vi sammen kan skabe opmærksomhed på de historier, som kameraerne er med til muliggøre.

Laura Bisgaard Krogh

Nikolai Linares har base i Humlebæk og er fotojournalist og portrætfotograf. Han har arbejdet for store nationale og internationale publikationer. I 2018 vandt han en pris ved World Press Photo i kategorien "Sports Stories".

Nikolai har gentagne gange været nomineret og vundet priser ved Årets Pressefoto, især med flere serier fra sportens verden. 

Senest vandt Nikolai prisen for Årets Nyhedsbillede, Udland ved Årets Pressefoto 2018/2019, med sit billede af dengang Premierminister Theresa May der efter afholdt tale vender tilbage til Downing Street 10.

Nikolai Linares tale om sit arbejde i året der gik i Canons Podcast ”Shutter Stories” som kan høres
Spotify her

Jeg føler virkelig, at man bliver en del af et større fællesskab - det sætter jeg stor pris på! Som freelancefotograf er man ofte meget alene og har derved ingen kollegaer. At jeg nu har Canon i ryggen betyder, at jeg er en del af et hold, og det føles rigtig godt. Jeg forventer at have et stærkt samarbejde med Canon og få fortalt endnu flere historier, som jo er grunden til, at jeg er fotograf.

Nikolai Linares

Kommentarer