Gå til hovedindhold
Bliv medlem

PF afholder ordinær generalforsamling og debatmøde om Årets Pressefoto

Kære kollega

Pressefotografforbundets ordinære generalforsamling afholdes den 8. november 2018 kl. 13.30 på Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København

Dagsorden iflg. vedtægterne

Kl. 12.00 er der frokost og hvis du ønsker at deltage i frokosten skal du sende en mail til Birgitte Vogelius på bv@journalistforbundet.dk - sidste tilmelding til frokosten er den 1. november.

Dagsorden for generalforsamlingen...

Temamøde om Årets Pressefoto

Fra kl. 10.30 vil der være et arrangement, hvor de tidligere dommere ved Årets Pressefoto Peter Hove Olesen og Nicolai Brix sammen med Sisse Stroyer, PF fortæller om deres arbejde og deres syn på, hvad der er godt og skidt, giver fif om, hvordan du sammensætter dine billeder og meget mere. Der er i år lavet om på nogle af kategorierne og det kan du naturligvis også høre mere om.  Blandt andet bliver portræt nu i to udgaver – en for enkeltbillede og en for serier og derudover

 Årets Kulturfoto

Her kan indsendes enkeltbilleder og serier indenfor teater, musik, kunst, mode, sport, underholdning, fritid m.m.

Enkeltbillede eller serier op til 8 fotografier – der kåres en vinder og en 2.pris

Åben Klasse / Long Term

For enkeltbilleder og serier, der ikke kan placeres i andre kategorier. 

Åben klasse er fotografi udenfor de øvrige kategorier. Skæve historie. Anderledes historier. Konceptuelt og nytænkende fotografi, der ikke emnemæssigt knytter sig specifikt til de øvrige kategorier, vil også være at finde her. Der kan sammensættes en kollektion med ældre materiale, der ikke har været præmieret tidligere – fotografier fra tidligere år må max. udgøre 80%

I denne kategori kan der indsendes kollektioner på op til 15 fotografier. Billeder fra tidligere år kan ikke plukkes til andre kategorier eller udstillingen.

Enkeltbillede eller serier op til 15 fotografier – der kåres en vinder og en 2.pris

Irene Greve er moderator.

Her finder du de nyeste regler og retningslinjer...

Kommentarer

Lars Møller

tor, 10/18/2018 - 22:21

Nu ved jeg jo kun hvad der står i denne artikel men jeg havde håbet at ændringerne i Årets Pressefoto kategorierne var gået i en anden retning og var mundet ud i meget mere klare beskrivelser af hvad der hører til i de enkelte kategorier..mere i retningen af POY, som har meget kontante og klare krav til kategorierne. I stedet vælger I at hælde alt fra sport til teater, musik, kunst, mode, underholdning, fritid og ikke mindst m.m. ned i en stor gryde og kalde det Årets Kulturfoto! Hav dog så meget respekt for de fotografer der har brugt hele deres fotograf liv til at blive dygtige til en genre, at I helt dropper Årets Kulturfoto. Jeg har ret svært ved at se hvordan man som dommer skal kunne sige hvad der er det bedste billede i den kategori når det er blandet sammen af forskellige typer billeder. Jeg vil godt nok ikke være glad for at mine sportsbilleder skal bedømmes sammen med m.m. billeder....hvad det så end er.....og det tror jeg heller ikke musik- eller mode fotografer synes er særligt fedt. Vil I ikke være venlige at uddybe hvad m.m. står for....hvad kan sendes ind under m.m.?

Flemming Hansen

fre, 10/19/2018 - 09:44

Hej Lars
For år tilbage blev kategorien Årets sportsbillede action til, da sportsfotograferne argumenterede med at det altid var de bløde sportshistorie der vandt over action sport. Det var reportagen fra mudderbrydning i solnedgang i Marocco der vandt over det sublime øjebliksbillede fra en superligakamp.
Nu er det så medlemmer der fotograferer musik, teater, mode, mv. der mangler en kategori til at sende deres billeder ind i. Der har været åben klasse, men den vil vi gerne ændre indholdet i, som det kan læses under beskrivelsen. Derfor forsøger vi at gøre plads til dem i kategorien Årets kulturfoto og jeg mener godt at man kan argumentere for at de sportsreportage serier, der oftest bliver præmieret, er kultur forstået i en bred forstand.
Vi har valgt at åbne nogle kategorier op og gøre dem bredere for at flere medlemmer skal kunne se sig selv deltage i konkurrencen.
Når vi ikke bare udvider med x-antal kategorier, er det både fordi der skal være et vist grundlag af indsendte billeder i en kategori for at kunne “vælge” men også fordi vi skal have sponsorer til de enkelte kategorier. Når sponsorer frafalder er det i øjeblikket kun PF der træder til med præmiepenge og det kan vi selvfølgelig ikke blive ved med at udvide.

Ovenstående er et forsøg på at sammenfatte vores diskussion i bestyrelsen om emnet. Vi har ligesom medlemmerne heller ikke i bestyrelsen været enige om alle ændringer.

Mvh. Flemming Hansen

Lars Møller

fre, 10/19/2018 - 19:42

Som svar til af Flemming Hansen

Jeg er lodret uenig i at det løser noget at smide det hele ned i en stor spand og røre den rundt og for at please alle kan i skiftes hvert år til at plukke mellem billeder fra de forskellige genrer. Men praktisk er det. Synes det er trist at der ikke længere findes action og feature sport. Men vælg dog en kategori sport, mode, kunst eller måske m.m. og prioriter den frem det her rod.

Nikolai Linares

fre, 11/02/2018 - 15:50

Er det korrekt forstået af Sport Action også er blevet flyttet over i én enkelt kultur-kategori?? Det bliver da lidt af en hidsig kategori for dommerne at skulle vælge fra/sammenligne. Fodbold og koncerter og håndbold og modeuge og boksning og teater og dans og højdespring osv osv.. wow, for en omgang.