Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Perpignan vs Arles

Jeg har været til visa pour l image rigtige mange gange siden år 2000, men sidste år svigtede jeg og tog til festivalen i Arles

Visa Perpignan.

Bjarke Ørsted

De senere år har flere og flere kollegaer også svigtet Perpignan til fordel for Arles, hvorfor?

På den legendariske La Grand Cafe Cafe La Poste i Perpignan, støder jeg ind i Henrik Saxgren og vi kommer til at diskutere netop dette emne, og vi bliver ret hurtig enig om at her 30 år efter festivalens start, mangler der fornyelse. Serierne er alt for lange, og hængt op efter en lineal på lange lige rækker. I Arles leger de virkelig med regi og ophængninger, ret fedt og inspirerende. Dagen før har jeg været på Palais des Congrés, hvor bla.fotochef  Thomas Borberg har lavet en inspirationsliste  til 200 unge fotostuderende fra hele Europa, inviteret af Canon. Et af punkterne hedder ”Edit Edit Edit”. Det gode råd er hermed givet videre til folkene bag Visa. Der er masse af skønne udstillingslokaler, men lad da billederne fylde rummene med lidt mere kreativitet. Miquel Dewever-Plana´s portrætter af minearbejdere fra Bolivia, kommer meget mere til sin ret, når de kommer op i stor størrelse, endelig!

Misforstå mig ikke, der er stadig mange skønne billedoplevelser  at hente, men for mit vedkommende handler det måske også om, at mine opgaver er blevet mindre og mindre fotojournalistik, men sådan er livet desværre i disse tider som freelancer, så netop derfor er Arles måske mere attraktiv for mig!

Tilbage på La poste er klokken blevet 23.30 og fotofolket myldrer ind på pladsen efter aftenens screening på Campo Santo, en tradition jeg tror er lige så gammel som festivalen og en rigtig god tradition, her er det nemt at komme i snak med billedchefer, fotografer og bureauer fra hele verden.

Desværre er det småt med nordiske billedfolk. Jeg møder Gisle Odstad fotochef på VG i Norge, der fortæller at for 10 år siden var de norske fotografer så mange, at de chartrede deres eget fly, i år kunne de vist nøjes med at leje en stor personbil. Vi var vel et par håndfulde danske fotograf + holdet fra den journalistiske efteruddannelse med Mads Greve og Annelise Mølvig i spidsen.

Hvad så næste år - Arles eller Perpignan? Jeg tror det må blive adieu Perpignan og bonjour Arles, og som Thomas Lekfeldt fra Berlingske ganske rigtig påpegede ” Maden er også bedre i Arles” ;-)

Læs også: Perpignan eller Arles?

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

  • Bjarke Ørsted Visa Perpignan.

Kommentarer