Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Paul Hansen beskudt i Irak

Den verdenskendte svenske fotograf Paul Hansen er blevet ramt af flere skud i Irak, men har det efter omstændighederne godt, fortæller Dagens Nyheder søndag.

En snigskytte åbnede søndag formiddag ild mod en gruppe kurdiske phesmergasoldater uden for Mosul i Irak. Sammen med gruppen var en række journalister blandt andre den svenske pressefotograf Paul Hansen og mellemøstkorrespondent Erik Ohlsson. Begge arbejder de dagligt for det svenske dagblad Dagens Nyheder. Snigskytten ramte Paul Hansen med to skud - et i hjelmen og et i sikkerhedsvesten som han havde på.

Paul Hansen blev hurtigt bragt til et hospital i Erbil, hvor han blev opereret da en kugle tilsyneladende stadig befandt sig i ryggen på ham. Dog forløb operationen uden de store komplikationer.

Rutinerede herrer
Både Paul Hansen og Erik Ohlsson har arbejdet i en årrække i konfliktzoner og er vant til at begå sig i trykkede situationer. Paul Hansen vandt i 2013 World Press Photo med et billede af en gruppe mænd som bar et par af ofrene fra krigen i Gaza - to små børn svøbt i hvidt. Det var dette arbejde og lignende erfaringer som Paul Hansen berettede om de han holdt foredrag ved PF-konferencen i 2013. Desuden kender medlemmerne ham som dommer ved Årets Pressefoto 2014/2015.

Kommentarer