Gå til hovedindhold
Bliv medlem

På tur til Danmarks nationalsymbol – Den lille havfrue

Corona & Danskerne: Den lille havfrue - den danske folkesjæl.

Foto: Marianne Leth

Marianne Leth

“Langt ude i havet er vandet så blåt, som bladene på den dejligste kornblomst og så klart, som det reneste glas, men det er meget dybt… dernede bor havfolkene,” skriver H.C.Andersen.

Trine Frederiksen og hendes to børn Silas på 14 år, og Vigga på 10 år fra København K startede den 8. april med en samtale om morgenbordet om, hvor de havde lyst til at tage på udflugt.

“Vi bestemte os for “turistversionen” af en tur gennem København: Nyhavn, Amaliehaven, Langelinie, Den lille Havfrue og Nyboder. 
Vi har ikke set statuen i flere år - bortset fra søsiden, da der altid er proppet med turister,” fortæller Trine.

"Mine børn kender begge H.C. Andersen eventyret om “Den lille havfrue”, men de er så store nu, at fortællingen og historien bag nok ikke længere er det vigtigste ved udflugten.
 
Vi bor bare os tre sammen, og jeg har arbejdet hjemme hele Coronaperioden. Jeg er cand. mag. i audiologopædi og arbejder primært med studiestøtte til ordblinde studerende på de videregående uddannelser i København. Støtten kan fungere virtuelt, men jeg savner at kunne mødes “rigtigt” med alle “mine” søde studerende. 

Hos os har der været travlt med arbejde og lektier forskudt, så der har ikke været meget tid til ture i det fri, hjemmebag og kedsomhed. 

Vi har gået en del aftenture, når der ikke er så mange mennesker ude - for eksempel i Ørstedsparken, hvor pulsen kunne komme lidt op og kroppen blive rørt. 

Min nærmeste familie bor i Jylland, og vi savner at kunne tage på besøg her i påsken. 

Silas og Vigga er ikke ængstelige - vi ser nyheder og taler om situationen, men de tackler selve truslen om sygdommen fint. De savner dog nærvær med kammerater og deres fritidsinteresser. 

Det har på sin vis været dejligt at få lov til så meget tid sammen. Normalt er der fart på i hverdagene, og det her bliver noget, vi kan tænke tilbage på og tale om igen og igen, når verden “måske” ligner sig selv igen. 

Statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde i mandags den 6. april og afslørede, at Danmark genåbner forsigtigt efter påske den 15. april, og børnene er de første, der lukkes ud i samfundet.

Så Vigga skal i skole efter påske, og Silas bliver hjemme til 10. maj. Jeg er ikke ængstelig og stoler på, at skolen tilrettelægger skoletiden på fornuftig vis. Vigga kunne dog godt tænke sig at blive hjemme, men hun er også klar til at komme lidt mere ud.” 
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer