Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Odense Kommune vil spise fotografer af med biografbilletter

På Odense Kommunes By- Og Kulturforvaltningens facebookside, efterlyser forvaltningen billeder til deres APP Odense Rundt. Her er dog ikke tale om lønnet arbejde, hvis forvaltningen kan bruge billederne så er man heldig at komme med i en lodtrækning om biografbilletter. (N.B. Artiklen er opdateret 16.08.2017. Kl 13:15).

Odense kommunes By- Og Kulturforvaltnings facebookside.

Johnny Frederiksen Affotografering fra Odense kommunes By- Og Kulturforvaltnings facebookside.

I fredags var det fagforbundet 3F i Sydsjælland der efterlyste gratis fotografier på deres facebookside til deres publikationer, i dag er turen så kommet til Odense Kommune.

Kommunen har investeret i en APP der hedder Odense Rundt, men de har åbenbart ikke råd til det indhold der skal bruges. Derfor efterlyser Odense Kommune nu billeder fra borgerne via deres Facebookside.

Affotografering fra APP.

Johnny Frederiksen I den APP der hedder Odense Rundt, efterlyser kommunen også billeder. Affotografering fra APP.

I modsætning til historien om 3F Sydsjælland, så er man i Odense med i en lodtrækning om to biografbilletter, hvis man er så heldig at kommunen kan bruge billederne på deres APP.

Kommunes APP

Johnny Frederiksen Alle de steder i APPen hvor der mangler billeder, bringer kommunen opfordringen. Affotografering fra APP.

Igen var det pressefotograf Nicolai Brix der gjorde Pressefotografforbundet opmærksom på problemet ”Jeg synes at Odense Kommune underminerer et marked for professionelle fotografer, det hænger ikke sammen med de krav som kommunen normalt stiller til virksomheder der arbejder for dem, her efterlyses ordnet arbejdsforhold og overenskomst” siger Nicolai Brix, der selv har skrevet en kommentar i opslaget.

Kommunes APP

Johnny Frederiksen Hvis man deltager i konkurrencen så må Odense Kommune bruge billederne vederlagsfrit. Affotografering fr APP.

Pressekontakten og rådmand Jane Jegind fra By- Og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, har ikke noget kendskab til opslaget på forvaltningens facebookside, ”måske er det en medarbejder der har fået en god idé” siger hun og lover at deres pressechef eller anden ansvarlig vil melde tilbage senest onsdag.

Du kan se facebookopslaget her....

Opdateres….

 

Opdateret (15.08.2017. Kl 22:00): Efter at Pressefotografforbundet har kontaktet Odense Kommune, er facebookopslaget blevet slettet.

 

Opdateret (16.08.2017. Kl 13:15): Pressefotografforbundet har nu været i kontakt med Kontorchef Ivan Løvstrup, der står for kommunikationen i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning. Det var ham der valgte at fjerne facebookopslaget i går aftes, da han var usikker i om der var noget ulovligt ved det.

”Da der ikke er noget ulovligt ved opslaget, så har vi tænkt os at slå det op igen” siger Ivan Løvstrup til Pressefotografforbundet og tilføjer, ”kan vi lave nogen rettelser der gør det mere spiseligt for jer (Red. Pressefotografforbundet)?

Pressefotografforbundet havde følgende spørgsmål til Kontorchef Ivan Løvstrup: ”Mener i ikke at i som kommune har en forpligtelse over for evt. arbejdsløse fotografer i kommunen, som kunne lave disse opgaver i stedet for at være på dagpenge?”

”Det her kan sammenlignes med en frivillig arbejdsdag i børnehaven, hvor forældrene er med til at ordne legepladsen, det ville vi ikke have brugt en gartner på” svarer Ivan Løvstrup” og tilføjer ”hvis ikke vi kunne inddrage borgerne i denne proces og tage billeder til APPen, så ville vi ende med en APP uden billeder, vi har ikke penge til at bruge en professionel fotograf til den opgave.

Kommentarer