Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nytårshilsen fra PF

Sisse

Mikkel Berg Pedersen Formand Sisse Stoyer

 

Vi håber at I alle har haft gode juledage og er klar til at tage hul på 2023.

I Pressefotografforbundet kigger vi som altid ind i en start på året, hvor Årets Pressefoto skal findes, et katalog og en udstilling designes og produceres. Denne gang finder dommerdagene sted i Aarhus d. 6. og 7. januar og åbningen af Årets Pressefoto 2022 er endnu engang i Det Kgl. Bibliotek, Den Sorte Diamant fredag d 3 marts kl. 13.00.

I de kommende måneder ser vi også ind i overenskomstforhandlinger mellem DJ og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA)

Ovenpå et mildest talt kaotisk år med tårnhøj inflation, stigende priser på stort set alle områder og fyringer på flere dagblade er der nok at tage fat på. Du kan læse om DJ´s krav her:

https://journalistforbundet.dk/nyhed/dj-gaar-ind-til-overenskomstforhandlinger-med-krav-om-mere-loen

For flere af vores gode kollegaer gik året 2022 på hæld med en fyringsseddel i baglommen. I alt 8 fotografer fra 3 dagblade måtte sige farvel til deres mangeårige arbejdsplads.

Pressefotografforbundet inviterede i december de berørte fotografer til en faglig frokost i forbundet, hvor vi fik snakket om oplevelsen, delt erfaringer og tanker samt fik input til det videre forløb fra en trivselskonsulent i DJ samt støtte og vejledning fra en konsulent fra A-kassen.
Det var en fin dag på en trist baggrund.

I løbet af det kommende år vil vi præsentere en række videoportrætter af fotografer, der gennem tiden har vundet priser i Årets Pressefoto. Arbejdet er i fuld gang og forventes afsluttet i løbet af vinteren.
Vi glæder os umådelig meget til at præsentere resultatet. For ikke nok med at det er fortællinger fra en svunden tid hvor pengene sad løst og verden lå åben, det er også vidnesbyrd om overvejelser, det svære, det morsomme og det der viser de kommende generationer af fotografer, hvilke stærke skuldre de står på. Det er fortællinger om tilfældigheder der første til scoops og det er fortællinger om det fag vi alle holder af og kæmper for.

Vores faglige fællesskab er stærkt og det skal vi forsat dyrke og værne om- nu og i fremtiden.

Med ønske om et mere fredeligt og stabilt 2023

De bedste nytårshilsner på vegne af alle os i bestyrelsen

Formand Sisse Stroyer

Kommentarer