Gå til hovedindhold
Bliv medlem

NYC in colors - fernisering

Pressefotograf og billedkunster slår sig sammen i denne specielle udstilling og inviterer til
fernisering imorgen fredag.

hirn

Michael Koch NYC in Colors

Kunstnerduoen Horn/Andersen dækker over pressefotograf Lars Horn fra Baghuset pressefoto og Billedkunsteren Henrik Juhl Andersen, lektor ved Aalborg Katedralskole i billedkunst og historie.
Makkerparret har i mange år eksperimenteret med bemalede fotos bl.a med en serie fra Nepal, og denne serie NYC på Paletten er deres nyeste produktion i mixmedia. 
Med udgangspunkt i 6000 fotos af Lars Horn fra New York, oktober 2010, valgte de først 600 ud, som derefter blev reduceret til 60 fotografiske udgangspunkter fordelt i 10 serier med forskellige motiver fra Metropolens gadeliv - Central Park, Penn station, Brooklyn Bridge m.m. 
Herefter går den fysiske proces i gang, og fotografierne trykkes i sort/hvid på lærred, som spændes op, hvorefter bemalingsprocessen finder sted i et ekspressivt formsprog. 
Produktet bliver et unika – et kunstnerisk udsagn med rod i det realistiske, men med et unikt, virtuost og ekspressivt finish – et Horn/Andersen-værk.
Foto: Michael Koch

Kunstnerduoen Horn/Andersen dækker over pressefotograf Lars Horn fra Baghuset pressefoto og Billedkunsteren Henrik Juhl Andersen, lektor ved Aalborg Katedralskole i
billedkunst og historie. Makkerparret har i mange år eksperimenteret med bemalede fotos bl.a med en serie fra Nepal, og denne serie NYC på paletten er deres nyeste produktion i mixmedia. Med udgangspunkt i 6000 fotos af Lars Horn fra New York, oktober 2010, valgte de først 600 ud, som derefter blev reduceret til 60 fotografiske udgangspunkter fordelt i 10 serier med forskellige motiver fra Metropolens gadeliv - Central Park, Penn station, Brooklyn Bridge m.m. Herefter går den fysiske proces i gang, og fotografierne trykkes i sort/hvid på lærred, som spændes op, hvorefter bemalingsprocessen finder sted i et ekspressivt formsprog. Produktet bliver et unika – et kunstnerisk udsagn med rod i det realistiske, men med et unikt, virtuost og ekspressivt finish – og ender som et Horn/Andersen-værk.


Fernisering på Global Art Gallery
Skalbakken 8A,
Vanløse kl 15:00.

Kommentarer