Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ny opdatering kæler for Nikon D5

Nikon har lanceret en firmwareopdatering der giver bedre funktioner til topmodellen D5'eren - både i video og still.

C: Ver.1.10 hedder den nyeste firmware fra Nikon til D5 som blev lanceret sidst i Juni. Det er primært fire forbedringer som Nikon fremhæver der er fordelagtig både i arbejdet med video og still.

Ved videooptagelser er det nu muligt at forlænge den maksimale optagelsestid i op til 29 minutter og 59 sekunder, uanset hvilken billedstørrelse, billedhastighed eller videokvalitet man gør brug af, herunder også 4K UHD der hidtil har haft en begrænset optagetid på tre minutter.

Den nye firmware byder også på et mere stabilt produkt når man filme håndholdt. Elektronisk vibrationsreduktionsfunktion til HD-optagelser reducerer effekten af kamerarystelser både vandret, lodret og under rotation.

Stillfotos får nu mulighed for at mindre variation i eksponeringen ved fotografering i belysning fra eks. lysstofrør med den nye støjstribereduktion. Kameraet registerer den højeste lysstyrke og justerer ind efter det.

Dynamisk autofokus-område giver nu mulighed for at opnå fokus på et motiv selv om det flytter sig fra det fiksede fokuspunkt. Det gøres igennem omkringliggende punkters information om flytningen. Her kan man f.eks benyttet det nye AF område med kun 9 fokuspunkter der giver mulgihed for at opnå dynamisk fokus på et meget mindre område med et motiv i bevægelse. 

Firmwaren kan hentes gratis her.

Kommentarer