Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nu skal Årets Pressefoto 2022 findes

Dommerdagene i Aarhus er skudt i gang og dommerne er gået i gang med at se knap 1900 billeder og 43 videoer igennem.

åp

Mikkel Berg Pedersen Dommerdage ÅP 2022

Efter en gang morgenmad og en velkomst til dommerne fra formand Sisse Stroyer, er de to hold dommere trukket ind i hver deres lokale og gået i gang med at se de indsendte billeder og videoer. I år har 126 pf’ere sendt 43 videoer og 1899 billeder ind til Årets Pressefoto 2022.

Dommerne i foto gik hurtigt til opgaven og nåede at kigge (og tale) sig igennem 4 kategorier inden de gik til frokost.

Videodommerne lagde ud med kategorien Årets Nyhedsindslag, video og Årets Portræt, video og er efter frokosten gået i gang med Årets Åbne Klasse, video.

Formiddagen blev i begge dommerrum brugt på at komme godt fra start, finde rytmen i det enkelte dommerteam og en måde at anskue og bedømme det indsendte materiale på.

på 2022

Mikkel Berg Pedersen Dommerdage i Aarhus

”Det undrer mig, at der ikke er flere der har sendt ind i Årets Danske Hverdagsbillede,” lyder det fra en af fotodommerne. I år er der sendt 168 billeder ind i denne kategori, hvilket er færre end sidste år, hvor der blev indsendt 191 bidrag til Årets Danske Hverdagsbillede.

Inde hos videodommerne blev der snakket om, at videoerne sagtens kunne være kortere og skarpere klippet.

Godt en time efter frokosten blev kategorien Årets Nyhedsbillede, Udland og Årets Reportage, Udland lukket. Der er endnu ikke lukket noget hos video – heldigvis har vi også hele dagen i morgen, inden vi sender hvid røg ud over Aarhus bugten.

Kommentarer