Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nu er starten gået - tre serier kom ikke med

åp

Mikkel Berg Pedersen Sisse Stroyer byder velkommen til dommerdage i Årets Pressefoto 2021 i København, fredag den 7. januar 2022.

Klokken ni mødte seks dommere ind på et hotel på Frederiksberg. Efter en gang morgenmad og kaffe, bød Sisse Stroyer velkommen hvorefter arbejdet med at finde billeder og videoer til Årets Presse foto 2021 blev sat i gang i hhv. foto- og tv/web rummene.

Igen i år har bestyrelsen været nødt til at finde en anden lokation end de vante lokaler på Gammel Strand til at afholde dommerdage i, da Dansk Journalistforbund på grund af corona har lukket huset ned hele januar måned.

De næste to dage skal dommerne igennem 36 videoer og knap 2200 billeder. Antallet af billeder er lidt lavere end det plejer, hvorimod antallet af videoer stort set er det samme som sidste år.

video

Lars Horn / Baghuset Videodommerne i Årets Pressefoto.

Billeder udelukket i ÅP

Dagen før dommerdagene starter arbejder bestyrelsen hele dagen med at forberede alt materiale, så det hele er klar til at blive bedømt af dommerne. Alle billeder og videoer bliver set igennem, så vi er sikre på, at alt lever op til reglerne i Årets Pressefoto.

Igen i år var der indsendt billeder, hvor fotografens byline optræder som del af billedteksten, hvilket  betød at omkring 30 billedetekster skulle rettes inden, de kunne præsenteres for dommerne.

I den mere alvorlige enden måtte Sisse Stroyer sent i går aftes kontakte fem fotografer for at få tilsendt råfiler, da der var mistanke om, at reglerne ikke var overholdt. Det resulterede i, at tre serier i henholdsvis Portræt og Åben Klasse er diskvalificeret, og dermed ikke bliver bedømt af dommerne.

still

Mikkel Berg Pedersen Fotodommerne ser billeder igennem.

Kommentarer