Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nominerede til Årets Pressefoto 2018

Det blev endnu en gang til to hårde og intense dage, hvor dommerne indgående studerede og diskuterede årets indsendte materiale til Årets Pressefoto. 165 fotojournalister, tv-fotografer og pressefotografer havde indsendt 2.545 fotografier og 53 web- og tv-produktioner til årets konkurrence, på alle måder en stigning fra sidste år.

Foto: Philip Davali

Philip Davali Dommerne Fotograf Tao Lytzen, Visualstorm, Freelance fotograf Marie Hald, Mellemøsten korrespondent og forfatter Puk Damsgaard, DR, Fotograf og lektor, Ellen Grossner, Morgenposten i Oslo og Fotojournalist Morten Pape, Horsens Folkeblad. fejrer, at de har fundet vinderne af Årets Pressefoto 2018. De fem still fotodommere kunne efter to dages intenst arbejde skåle i champagne i lokalerne hos Dansk Journalistforbund i København onsdag den 9. januar 2019. Foto: Philip Davali

Det var særligt spændende i stillkategorierne, fordi der gennem det sidste år er blevet arbejdet indgående fra PF’s bestyrelse med at opdatere og omstrukturere konkurrencen. Det betød, at dommerne måtte arbejde med nye kategorier og nye kriterier for flere af de klassiske kategorier. I år er der 12 kategorier indenfor stillbilleder, hvor bla. den altid tunge Portrætkategori er blevet delt op i enkeltbilleder og serier. I Åben Klasse er der i år blevet plads til både konceptuelle serier og ‘longterm-projekter’, og i kriterierne til den ene hovedpris, Årets Pressefotograf, er der bl.a. nu blevet lagt vægt på et begreb som ‘en stærk visuel stemme’.

Fotojuryen bestod i år af: Freelance fotograf Marie Hald. Fotojournalist  Morten Pape, Horsens Folkeblad. Fotograf og lektor, Ellen Gossner, tidligere fotograf på Morgenbladet i Oslo og lektor på OsloMet. Fotograf Tao Lytzen, Visualstorm. Mellemøsten korrespondent og forfatter Puk Damsgaard, DR.

I afdelingen for web- og tv-produktioner var dommerne stærkt begejstrede over det store udvalg af indsendte produktioner, hvoraf mange gik nye veje. Juryen bestod af: Freelance fotojournalist og filmmager Kristoffer Juel Poulsen. International korrespondent og forfatter Stéphanie Surrugue, DR. Freelance fotograf Rasmus Degnbol.

Årets nominerede:

Anders Rye Skjoldjensen, freelance
Andreas Merrald, studerende, DMJX
Asger Ladefoged, Berlingske
Bax Lindhardt, freelance
Casper Dalhoff, Morgenavisen Jyllands-Posten
Claus Søndberg, Nordjyske Medier
Gregers Tycho, Morgenavisen Jyllands-Posten
Hans Ravn, Nordjyske Medier
Heidi Skibsted, Politiken
Jacob Ehrbahn, Politiken
Jonas Bertelsen, TV 2 Fyn
Jonathan Worre Kronborg Grevsen
Julie Meldhede Kristensen, studerende, DMJX
Linda Kastrup Henriksen, Berlingske
Mads Køngerskov, DR
Mads Nissen, Politiken
Marie Bentzon, studerende, Børsen
Mathias Svold Maagaard, freelance
Mikkel Hørlyck, studerende
Miriam Dalsgaard, Politiken
Nikolai Linares, freelance
Rasmus Flindt Pedersen, freelance
Sigrid Nygaard, Information
Sofie Mathiassen, studerende, DMJX
Søren Bidstrup, Berlingske
Tanja Carstens Lund, studerende, Morgenavisen Jyllands-Posten
Thomas Nielsen, freelance
Tim Kildeborg Jensen, freelance

Udstillingen åbner fredag den 1. Marts 2019 i Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant,  Det Kongelige Bibliotek, København. Ved samme lejlighed offentliggøres vinderne.

Kommentarer