Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Noget af et livsstykke

Corona & Danskerne: Jørgen Otto Bagger er noget af et livsstykke. Filmproducent og instruktør Jørgen født i 1922 fortæller med stolthed i stemmen: “Det er mig, der opfandt Balling.”

Foto: Marianne Leth

Marianne Leth

Erik Balling Danmarks folkelige instruktør, der gav alle danskerne Olsen Banden filmene og Lise Nørgårds kulturhistoriske Matador-serie.
 
Jørgen fortæller, “Jeg har i mit lange liv mødt mange fremtrædende personer. En af de store oplevelser var da Prins Peter af Grækenland og Danmark, inviterede mig med til at filme Prinsesse Anne-Marie og Kong Konstantins bryllup i Grækenland i 1964. Jeg fløj derned med Tjæreborgpræsten Elif Krogager. I Athens gader var der stor jubel, det var et eventyr. Mere end 1.200 gæster deltog i brylluppet herunder mange medlemmer af kongelige og adelige familier fra hele verden.”
 
Jørgen bor i parcelhus i Virum. “Hvis jeg skal fremhæve en anden stor begivenhed i mit liv, så er det mine to børn og mine dejlige kone Lise Bagger, som efter 60 års ægteskab desværre døde i 2011.”
 
Jørgens datter Agnete kommer på besøg to til tre gange om ugen.
 
Agnete Dreyer fortæller, “Normalt giver jeg altid min far et knus men ikke i denne tid. Vi holder en behørig afstand, men vi kan grine sammen og tale om gamle dage. Min far har skrevet dagbog siden han var 15 år, så han har mange historier. Han har lige fortalt om hans tur rundt i Amerika, hvor han mødte Walt Disney, der gav ham et signeret maleri. Min far har været præsident over tre perioder i Lions Club København. Her foreslog min far Prins Henrik som protektor, hvilket han blev. Det er meget fascinerende, at høre om alle de spændende personligheder min far har mødt.”
 
Jørgen kigger kærligt på sin datter, “Kan du huske da Johannes Møllehave viede din bror, og bagefter drak vi champagne her i stuen, og Møllehave roste maleriet, der hænger på væggen bag ved mig.”
 
“Min far kan godt finde på at gå op og handle ind på Sorgenfri Torv. Men så er jeg efter ham, og det er jo noget specielt, da han er et voksent menneske. Men både min far og jeg er noget bekymret for corona smitte i denne tid. Så vi passer godt på hinanden”, fortæller Agnete.
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer