Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nedslag fra dommerdagene

På et hotel på Frederiksberg sidder 6 dommere og 10 bestyrelsesmedlemmer samt en journalist. Her har de siddet siden kl. 09.00 fredag morgen. Fordelt på tre lokaler. Et til foto, et til tv/web og et til redaktion. Sammen skal de hen over to dage kigge på 2162 fotos og 36 tv/ web produktioner.

åp

Mikkel Berg Pedersen Malene Anthony Sommerand, Anna U Mikkelsen og Kasper Løftgaard.

Fra de to lokaler streames der til redaktionen. Her kan der følges med i diskussioner og betragtninger uden at skulle forstyrre.

Billeder flyver over skærmen, Årets Portræt, enkeltbillede og Årets Portræt, serie, Nyhed Udland, Nyhed Danmark og Årets Sportsbillede. Store og små kategorier. Dommerne skal lige i gang. Finde hinanden og finde formen.

I videorummet er tempoet et andet, og man synker ned i fortællinger, der er både rørende og morsomme. Nogle er efter dommerens mening FOR lange. Eller for dårligt fortalt. Men nogle rammer lige i hjertekulen, og nogle når hele vejen. Indtil videre er to kategorier allerede lukket. Vinderne er fundet.

Sådan er det ikke gået i fotorummet. Her er man gået anderledes til værks. Der er indtil videre valgt til og valgt fra. Skåret ind til benet og endt med 4-8 mulige kandidater i enkelte af kategorierne. Dommerne vil lige sove på det, vende tilbage og hvad mon de husker bedst, lige inden søvnen indfinder sig?  To kategorier er indtil videre blevet lukket her til morgen.

Der er lidt vej endnu.

åp dommerdage

Mikkel Berg Pedersen Fotodommerne på arbejde.

ÅP dommerdage

Mikkel Berg Pedersen Videodommerne på arbejde

Thomas

Mikkel Berg Pedersen Fotodommer Thomas Borberg holder pause.

Kommentarer