Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Når du dræber en journalist, dræber du information"

Reporters Without Borders har flere gange rejst kritik af arbejdsforholdene for journalister i udlandet. Nu har de startet en underskriftindsamling for at få FN til at få øjnene op for problematikken.

"Når man dræber journalister, så dræber man mere end den information de kæmpede for at reportere ud. Man dræber folkets mulighed for at vide sandheden, til at stå frem, til at kæmpe for en bedre verden. Det er nu tid til, at journalister kan arbejde i et sikkert miljø og det er tid til at sætte ende på straffriheden", står der i det åbne brev som Reporters Without Borders har skrevet og vil overrække til Fn's Generalsekretær Ban Ki-moon d. 16 september.

Målet er, at sætte arbejdssikkerhed for journalister og mediemedarbejdere på dagsordenen også når der diskuteres i FN. Og ikke nok med det, Reporters Without Borders foreslår i brevet at der skal udråbes en "Protector of Journalists", altså en protektor der skal arbejde dagligt for beskyttelsen af journalister i felten. Dertil skal knyttes en mulighed for at udøve international hjælp hvis en journalist f.eks bliver fængslet eller kidnappet.  

Målsætningen for underskiftindsamlingen er 100.000 signaturer. 

Du kan skrive under på brevet her.

Kommentarer