Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nå, har I helt glemt Årets Pressefoto eller hva?!

Nej, tværtimod. Vi arbejder pt. i tre ÅP-teams i bestyrelsen for at lave verdens bedste ÅP så snart verden åbner bare en lille bitte smule op igen.

ÅP 2019

Mikkel Berg Pedersen Årets Pressefoto 2019 i den Sorte Diamant, fredag den 6. marts 2020.

De berømte dommerdage blev som bekendt udskudt, da smittetallene var alarmerende høje i sidste del af december 2020. I starten af det nye år strammede restriktioner yderligere til og betød, at vi ligesom resten af landet ikke må forsamles mere end 5 personer ad gangen.

Disse restriktioner er i skrivende stund stadig gældende til foreløbig 28. februar 2021. Ventetiden bliver i bestyrelsen brugt på at udtænke forskellige scenarier for en åbning. Der jongleres med mange usikkerheder. Hvornår kan vi mødes, hvor mange kan vi være, hvornår åbner museer, biblioteker, skoler, skal vi streame fremfor at mødes fysisk osv.

Èn ting ligger fast: Produktionstiden med at få printet udstilling, lavet katalog, tryk, skrive tekster etc. tager to måneder. Sådan har det altid været og det bliver nok ikke meget anderledes denne gang. Så uanset hvornår dommerdagene lader sig gøre, så vil der være en produktionstid at tage hensyn til.

Vi har som sagt nedsat tre ÅP- teams i bestyrelsen, der hver især arbejder med forskellige områder vedrørende ÅP: Et team arbejder på dette års afvikling, et andet med fremtidens ÅP og et sidste team med den tekniske del.

Vi har alle et ønske om, at dommerdagene afvikles fysisk som vi plejer. En onlineløsning er en absolut nødløsning, som vi ikke håber på kommer i spil på noget tidspunkt. Pt. håber og tror vi på, at dommerdagene kan afvikles som vi kender dem inden senest midten af april.

Vi glæder os sådan til at kunne mødes med dommerne, til at sende navnene på de nominerede ud og ikke mindst til at åbne udstillingen med et brag.

Tak til jer alle for tålmodigheden.

Kommentarer