Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød ÅP dommer Sofie Amalie Klougart

Årets Pressefoto skal vise vejen og pege fremad

Mød ÅP dommer Sofie Amalie Klougart

Ulla Sauerberg

Det var nærmest som om at hele freelancekontoret rystede, da Sofie Amalie blev spurgt, om hun ville være dommer.

” Jeg RÅBTE yes så højt, så alle på kontoret gik i stå og kiggede”, griner hun og forsætter ” Jeg tænkte med det samme, at det bare var det FEDESTE. Årets Pressefoto betyder rigtig meget for mig. Jeg har vundet priser da jeg var i praktik og dengang gav det mig følelsen af anerkendelse og af at høre til et sted. Nu hvor jeg skal være dommer er den følelse tilbage. Jeg hører stadig til.”

Sofie Amalie blev uddannet fra DJMX i 2013. Hun har undervist på både Krabbesholm og Grundtvigs Højskole og beskæftiger sig indgående med fotografi, der ligger på grænsen mellem kunst- og dokumentarisme.

”Jeg glæder mig simpelthen så meget til at være med til kunne sætte et lille aftryk på konkurrencen. Årets Pressefoto skal vise vejen og pege fremad i nye retninger. Jeg har en klar holdning en fotografiet og et inderligt ønske om, at det forsat skal udvikle sig. Konkurrencen befinder sig i en brydningstid og der skal virkelig ske noget radikalt. Nogle radikalt vilde ting” siger Sofie Amalie.

Hun taler varmt og engageret om billedsprog og tendenser. Om, at hun gerne ser det personlige og poetiske fotografi få mere plads blandt de kendte klassiske genre.

” Jeg er klar på at skubbe til det eksisterende og kåre noget mere overraskende. Det kommer sikkert til at skabe en del røre. Det håber jeg faktisk”.

Kommentarer

Jesper Haller

fre, 12/22/2017 - 08:29

Det engagerende, originale, poetiske og kunstneriske pressefoto har vanskelige kår i mange travle medier. Godt initiativ at støtte det på denne måde.

Lars Bahl

fre, 12/22/2017 - 13:14

Håber at ÅP i højere grad vil vise verden, som den er. Som det er ind til videre, er over 20% af værkerne henvisninger til angst, frygt, fare, krig eller katastrofer. Godt nok har vi farlige begivenheder i verden, men ikke så meget som ÅP viser. Verden er meget mere kedelig, det sælger bare ikke så godt.
Så yes til mere poetiske billeder ?
God jul, Lars Bahl