Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød ÅP dommer Peter Hove

Med røven i klaskehøjde

Peter Hove Olesen

Rune Pedersen/Politiken

Peter Hove Olesen er ikke et helt nyt ansigt i ÅP regi. Med et hav af priser bag sig er det nu tid til at sætte sig på den anden side af bordet og sætte nye navne på kommende vindere.

Peter er lig med Politiken. Først en praktik på avisen og siden en fastansættelse et halvt år efter endt uddannelse fra DJMX i 2002.

”Jeg har været lidt ude af loopet et stykke tid pga. barsel, men nu glæder jeg mig helt vildt til at se rigtig meget fotografi på kort tid. Specielt glæder jeg mig til at se de lidt større historier fra både fastansatte og freelancere”, siger Peter.

Der har de sidste par år været en lille nedgang i antallet af indsendte still billeder i Årets Pressefoto konkurrencen. Alligevel håber Peter, at folk vil dykke ned i årets arbejde og indsende billeder.

” Tidens tendens med at være et trængt fag må ikke gå os på. Jeg håber virkelig på at se en hel masse spændende arbejde. Man kan sagtens lave godt fotografi uanset om vi står i en krise eller ej.” siger Peter og forsætter ” Nu er det jo noget nyt at jeg skal være dommer og flere år har jeg siddet og tænkt, at netop dommerne var nogle hængerøve der havde truffet helt forkerte valg. Ved at være dommer i år sætter jeg min røv i klaskehøjde og mon ikke også at nogen derude i år vil tænke, at jeg er en spade der skulle have valgt anderledes?”

Uanset om Peter får ret eller ej, så er vi glade for at have ham med ombord i dommerpanelet til dette års Årets Pressefoto.

Kommentarer