Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød ÅP dommer Lars Dareberg

Giv mig intelligent fotografi

Mød ÅP dommer Lars Dareberg

Ludvig Thunman

Svenske Lars Darebergs øjne har set på flere fotos end de fleste. Allerede som 10-årig begyndte han at fotografere, havde job på forskellige aviser kom som 22 årig til Malmø, hvor det blev til 23 år som både fotograf og fotochef på avisen Sydsvenskan. I 2014/15 sagde han farvel til de faste rammer for i stedet at kaste sig ud i en freelancetilværelse, der både omfatter produktion af video og stills.

Nogen husker ham måske fra dette års PF konference i Nyborg. Her fortalte han om, hvordan man kan arbejde med at udvikle sit fotografi og sin faglige værktøjskasse.

Og lige præcis det med udvikling er noget der ligger Lars Dareberg på sinde, også som dommer i Årets Pressefoto.

” Der findes så utrolig mange fotokonkurrencer verden over og desværre belønnes samme billedstil ud fra nogenlunde samme skabelon år efter år. Vi skal simpelthen ud af den skabelon og se på fotografiet med nye øjne. Intelligent fotografi om man vil. Det er de samme historier om og om igen og ind imellem lidt for ”nemme” emner, der fotografisk er til at gå til. Vi HAR set billeder af flygtninge og det skal vi forsat, men vi skal dække eksempelvis den slags historier på nye måder” siger Lars.

For et par år tilbage var han dommer på TV/video kategorien i ÅP. I år er turen kommet til still kategorien.

”I Sverige ser vi op til dansk fotografi. Den primære forskel ligger nok i seriøsiteten og ikke mindst uddannelsen. Det er simpelthen bedre og mere seriøs journalistisk end den vi ser i Sverige. Her er i gode til at lave relevante reportager med høj kvalitet fra Danmark. I Sverige er de store reportager ofte fra udlandet.”

Vi håber at Lars forsat har ret i sit syn på dansk fotografi og glæder os til at byde ham velkommen i Danmark d. 8 januar 2018.

Kommentarer