Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"For mig er indhold vigtigere end form og teknik"

Mette Mørk er dommer i videokategorien i Årets Pressefoto 2022.

Mette

Mette Mørk

Navn: Mette Mørk
Stilling: Fotojournalist, ansat ved Vejle Amts Folkeblad i 15 år, hvor jeg levere still, video og tekst.

Kort om dig selv:
Jeg bor med min kæreste og vores to skønne drenge i Jelling, er uddannet fotojournalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus, og tidligere multimediedesigner – og så har jeg rundet de 44 år. Det er min nysgerrighed og mødet med mennesker der driver mig – og gør at jeg elsker mit fag og mit arbejde. Min fritid er familie, venner, floorball og frisk luft.

Hvad var den første tanke der gik gennem hovedet på dig, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto? Yes, det vil jeg meget gerne. Det er en ære, jeg er ydmyg, - og jeg glæder mig til to dage fyldt med faglig fordybelse og diskussioner, om alt det bedste, som kollegaer har lavet.

Hvad drømmer du om at se ved Årets Pressefoto?
Jeg håber at se historier, jeg kan mærke og som røre os, der får lov at få et indblik. Jeg håber at blive visuelt overrasket og inspireret.

Hvad er det vigtigste for dig, når du skal finde en vinder i Årets Pressefoto?
For mig handler Årets Pressefoto – også i video – om det ægte og troværdige. Derfor vil det være en vigtig faktor for mig. Jeg tror, det er rigtig godt for konkurrencen, at der er kommet nye opdelinger i kategorierne.

Derfor synes jeg at det er vigtigt, at vi dommere får set godt på, hvad de enkelte kategorier skal kunne – og jeg håber de videoer vi vælger at nominere kan bruges til både at vise det gode håndværk men også til at inspirere vores branche (og eventuelle kunder), til at arbejde endnu mere visuelt, når vi fortæller historier.

Hvad skal der til for at du synes, at en historie er godt fortalt?
Den skal fange, vække følelser og overraske. Jeg kan sagtens blive overrasket af de ”små” ting. Men historien skal komme mig ved – ikke bare se pæn ud. For mig er indhold vigtigere end form og teknik.

Hvad vil kunne overraske dig?
Det må komme an på en prøve, jeg er nok også ret kritisk…

Kommentarer