Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mere mod til os alle....

Lørdag den 22. juni overtager Mette Frandsen PF instagram i en uge. Hun har gang i mange ting, så det bliver spændende at følge med i hendes hverdag.

Anja Marie Palm

Anja Marie Palm Mette Frandsen deler arbejde med mere på PF´s Instagram

Lad os lige få fakta på plads - uddannelse, bosiddende, hvad du arbejder med? 

Jeg er uddannet alt muligt, mest af livet -det er det jeg bruger af som menneske, fotograf og underviser. Og jeg har også været et 4-års-smut forbi Søren Pagter og Mads Greve. Før det arbejdede jeg med narkomaner og 'gadens folk'. Før det lavede jeg alt muligt andet sjovt. 

Jeg bor i København, men fotograferer ude i verden -de billeder er nu på vej i en dobbelt-udgivelse af en fotobog, - JA nu sker det faktisk! 

 Jeg orker ikke trivialitet, frygt og for meget comfort. Når nogen kommer og siger; ‘’'Det plejer vi' eller ‘Det er reglerne’ eller ‘Man gør...', så blir jeg SÅ trodsig og helt blå i hovedet. Der skal udvikles, undersøges og udfordres! Det gør jeg bla. via. min undervisning, hvor jeg er med på eventyr, i den kreative process mine kursister og studerende gennemgår, fra ide til færdigt værk. Den process er så sindssyg interessant, og jeg lærer noget hver ENESTE gang jeg har et nyt menneske med på rejse -hvad mennesker ikke kan når de finder modet til at stole på vingerne bærer dig, når du hopper ud over kanten! 

Du har lige haft en udstillingen i dit eget hjem. Hvad gik det ud på og hvordan gik det?

Jeg fik en idé og gik med den, bakket op af det største ja-team bag mig, som leverede fotokunst i alle retninger man kan forstille sig fotografiet blive brugt i. Ideen var egentlig simpel: ‘Hey, vi skal vise verden hvad vi kan, jeg lægger hus og vægge til, lad os få noget til at ske’. Og så endte det med, mens processen skred frem, også at blive en udstilling af 

‘Hvor bredt og dybt fotografiet kan bruges’, ‘Fotokunsten flytter ind i det levede liv og bliver præsenteret dér, hvor mennesker bor -kom og bliv inspireret’ og ‘Drop nu den konservative måde at kuratere og udstille på, udfordrér værkerne og rummet'

Det var verdens hårdeste eventyr. Glæder mig allerede til det næste!

Hvad arbejder du med for tiden?

Jeg inspireres af ALT og er ved at fylde på min viden og erfaring ift. kreativitet og processer og i den sammenhæng arbejder jeg også på en ‘opskrift’ på hvad der skal til for at blive 'en kunstner der er værd at huske', som vi alle kan forholde os til og arbejde fra. Og så vil jeg invitere jer alle til at komme og diskutere den bagefter! 

Jeg samler ikke kun ind, jeg deler også ud… Jeg har ongoing kurser og workshops og er på trapperne med HELT nye tiltag til, hvad og hvordan vi skal arbejde kreativt i fremtiden og starter med en inspiration / revolution lørdag den 22 juni, for mit helt nye hold af KREATIVISTER.

Hvilke tanker går du og gør dig om dit arbejdsliv for tiden - er du f.eks på vej i en anden retning etc.

Jeg er altid på vej i en anden retning. Det kedeligste i verden er at gå i de andres fodspor eller blive dér, hvor der er trygt og ufarligt. Min hjerne er en popcornmaskine af ideer og jeg popper konstant nye spændende (og sindssyge) ideer, som frygtløst skal prøves af i den virkelige verden. På med ’nåååårh, det er spændende!!’ og  ‘hvorfor-ikke-hatten’. Kreativitet ER mod! Og det er de kreative der skal redde planeten, SÅ MERE MOD til os alle! Det er min vision uanset, hvad jeg kaster mig over. 

 

 

Kommentarer