Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Masterclass i portrætfotografi

Intensiv workshop i portrætfotografi og billedbehandling for professionelle fotografer.

Kompleksitet, intensitet eller måske nuancerede følelser. Hvad drager dig, når du fordyber dig bag kameraet og fotograferer mennesker? Her får du mulighed for at studere detaljerne i dit eget fotografi, så du bliver bedre til at målrette og formidle dine budskaber.

Workshoppen tilbyder

 • et pusterum i din hverdag med plads til fordybelse
 • faglig og personlig udvikling
 • redskaber til at underbygge din stil og visuelle udtryk, så det brænder igennem i dine portrætter

Vores masterclass i portrætfotografi giver dig en bedre forståelse af, hvordan du skaber et overbevisende og oprigtigt portræt. Vi fokuserer på at løfte kvaliteten af dine færdige portrætter og hele din arbejdsproces, så du opnår en personlig stil og et bevidst visuelt udtryk ved hjælp af en række gennemtestede metoder og redskaber.

Med denne 5 dages intensive masterclass i portrætfotografi får du de ultimative værktøjer for portrætfotografen inden for både belysning, komposition, personinstruktion og billedbehandling:

Dag 1: Lys og komposition
Forståelsen af lys er afgørende i arbejdet som fotograf, og det betyder særligt meget, at man kan beherske og styre lyset, når man arbejder med portræt. Vi gennemgår en række belysningsteknikker, der definerer og underbygger et menneskes karakter og udtryk.

Komposition er et væsentligt element, når man skal portrættere et andet menneske. Vi arbejder med komposition og hvordan du opbygger billedet med form og idé. Og vi ser på, hvordan du positionerer et menneske og samtidig forholder dig til portrættets psykologiske natur.

Dag 2: Personinstruktion

Det gode portrætfotografi opnås kun gennem et tæt sammenspil mellem den, der skal portrætteres, og fotografen. Et fotografisk portræt kan udløse dybt personlige, følelsesmæssige reaktioner og rejse komplekse spørgsmål om den, der portrætteres. Vi arbejder med metoder til, hvordan man dirigerer et andet menneske ind i forskellige følelsesmæssige rum og tilstande, og hvordan vi ender dér, hvor udtrykket føles ægte og vedkommende.

Dag 3: Portrætfotografering og billedudvælgelse

Du får stillet en opgave, hvor du skal fotografere et portræt med udgangspunkt i de teknikker, vi har gennemgået på dag 1 og 2. Undervejs får du vejledning og konstruktiv feedback på din arbejdsmetode.

Sammen med underviserne udvælger deltagerne de endelige billeder - denne del af processen har lige så stor indflydelse på resultatet som selve fotograferingen. Dine kontaktark er et godt redskab til at forstå og forbedre din arbejdsproces. Vi vil efter behov opdatere deltagerne på “best practices” og nyeste teknikker i forhold til workflow og rawkonvertering.

Dag 4: Photoshop og retouchering
Efterarbejdet i Photoshop bruger du til at underbygge din fortælling og dit. Du lærer at arbejde bevidst og systematisk ud fra dine valg under optagelsen, så det færdige billede kommer til at afspejle din individuelle stil og dit eget billedsprog. Vi viser en række eksempler på portrætter med vidt forskellige farveholdninger og stilmæssige udtryk, og demonstrerer de anvendte teknikker.

Michael Elmkjær Madsen viser desuden nogen af de metoder han anvender i sit daglige arbejde som professionel billedbehandler med hudtoner, retouchering af portrætter, digital efterkopiering, samt specielle teknikker til sort/hvid konvertering.

Dag 5: Billedbehandling, vejledning og billedevaluering
Du arbejder med færdiggørelsen af dit portræt og får personlig vejledning og feedback undervejs, så du skaber et bevidst, overbevisende og gennemtænkt visuel stil og udtryk i dit portræt.

Vi afslutter workshoppen med en billedevaluering af alle deltagernes portrætter.

Du kan se frem til:

 • Bevidstgørelse i arbejdet med at portrættere et menneske
 • Kompositorisk opbygning af billedets form og idé
 • Metoder til at arbejde med portrættets psykologiske natur
 • Beherskelse og styring af lys til det klassiske portræt
 • Redskaber og metoder til personinstruktion
 • Vejledning i struktureret teknisk workflow
 • En opdateret Photoshop “værktøjskasse”.
 • Opgaver og øvelser undervejs
 • Billedevaluering med individuel feedback
 • Udvikling og forbedring af din fotografiske praksis
 • Opfølgning efter workshoppen med en pdf-fil med overblik over værktøjer og metoder, vi har gennemgået.


Deltagerkrav:

 • Du arbejder som professionel fotograf
 • Du medbringer dit eget kamera
 • Du medbringer din egen bærbare computer med Adobe Photoshop og Bridge
 • Du brænder for at gå i detaljen med hele processen


Antal: Max. 8 deltagere.

Sted: Bragesgade 10C, Stuen, 2100 København N

Hvornår: Fra mandag d. 28. november til fredag d. 2. december alle dage fra kl. 9-16.

Pris: 6.000 + moms. Prisen inkluderer kursusafgift, undervisning af to fotografer, workshopmateriale, samt let forplejning i løbet af ugen. Fotografer med ret til midler fra Ophavsretsfonden kan ansøge PF´s fond om et tilskud til deltagelsen.

Tilmelding: Ønsker du at deltage i workshoppen tilmelder du dig på fotolaboratoriet@helgatheilgaard.dk med en kort beskrivelse af din faglige baggrund, samt en kort beskrivelse af dine udfordringer med at fotografere og billedbehandle portrætter.

Der er kun plads til et begrænset antal deltager på workshoppen på 8 personer, så meld dig til så hurtigt som muligt. Sidste frist for tilmelding er mandag d. 21. november

Om underviserne:

Helga C. Theilgaard (f. 1976) er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi.

Se mere på www.helgatheilgaard.dk og www.fotolaboratoriet.dk.

Michael Elmkjær Madsen (f. 1973) er billedbehandler og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS. Han afholder løbende kurser og one-to- one undervisning i eget regi og med udvalgte samarbejdspartnere.

Se mere på www.elmkjaer.dk og www.fruit-imaging.com.

Kommentarer

Kirsten uglebjerg

fre, 11/02/2018 - 21:29

Ring mig venligst op snarest vedr datoer: 40568096
Vi er to personer, som er interesserede.
Bedste hilsner
Søren Rasmussen.

Kirsten uglebjerg

fre, 11/02/2018 - 21:30

Ring os venligst op vedr datoer. Tlf 40568096