Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Martin Lehmann frifundet!

En forstemmende dag i Vestre Landsret - Men det endte godt!

Martin Lehmann

Lars Lindskov

Mandag den 1. oktober 2018 behandlede Vestre Landsret i Viborg ankesagen mod fotojournalist Martin Lehmann, Politiken, der tilbage i 2015 trodsede politiets forbud mod at følge ca. 300 flygtninge / immigranter, der gik på den sønderjyske motorvej.

Det er dagen før Folketingets åbning – demokratiets festdag – og det er en underlig følelse, at skulle opleve modstanden mod en fri og uafhængig presse.

Martin Lehmann

Lars Lindskov

Den 9. september 2015 blev der skrevet Danmarks-historie og en forfejlet beslutning fra politiets side forhindrede, at danskerne ikke kunne få indblik i den vigtige begivenhed og det helt groteske er, at politiet ikke engang i starten kunne begrunde anholdelse af Martin Lehmann og kom med forskellige grunde til anholdelsen.

Der er åbenbart stadigt usikkerhed og den opfattelse, da forskellige politifolk kom med forskellige begrundelser for anholdelsen i landsretten. En mente fx det var af hensyn til fotografernes sikkerhed , da der blev kastet drikke og madvarer ned fra motorvejsbroerne langs motorvejen. Andre mente at pressens tilstedeværelse opildnede flygtningene I immigranterne til at fortsætte deres gang på motorvejen. Det er beskæmmende, at der ikke er større forståelse for mediernes rolle og ansvar. Helt grotesk bliver det, når politiet udtaler, at fotograferne havde taget de billeder de skulle.

Der var intet problem med mediernes tilstedeværelse på motorvejen, da der kunne laves søde billeder med politiet og en lille pige, der leger klappe-kage midt på motorvejen.

En forstemmende dag, når man tænker på politiets mange blandede forklaringer, men heldigvis endte det godt – Martin Lehmann blev atter frifundet og det er en stor dag for pressefriheden – tak fordi du tog kampen Martin Lehmann!

Troen på demokratiet og mediernes rolle i samfundet kan fortsætte.

 

Læs Fagbladet Journalistens artikel her: Fotograf Martin Lehmann frifindes

”Jeg håber aldrig nogensinde, det sker i et demokrati som det danske igen.” Sådan siger Lars Lindskov, til Fagbladet Journalisten

Frifundet fotograf til Fagbladet Journalisten: ”Det kunne have taget tre minutter, men det har taget tre år”

Læs dommen fra Vestre Landsret her: Dom om pressens adgang til at dække flygtninge/migranters færd i september 2015 på den sønderjyske motorvej 

 

Her finder du hele dommen...

Kommentarer

Hans Otto

ons, 10/03/2018 - 18:02

Kære Martin.
TILLYKKE med dommen!
Det er godt at domstolene en gang imellem dømmer retfærdigt.
Dommen er tilfredsstillende for alle pressefotografer, og vil måske i en periode gøre det lettere at arbejde ...... indtil politi og anklagemyndighed har glemt den, og igen fører sig frem.
Kollegial hilsen
Hans