Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Lys i mørket

Corona & Danskerne: Rigtig mange danskere valgte at tænde lys i vinduerne d. 4 Maj om aftenen, for at markere at det er 75 år siden at Danmark blev befriet fra tyskerne, og de kunne se en ende på krigen.

foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

Corona-krisen bliver af flere, kaldet den værste krise i Danmark siden 2. Verdenskrig, og derfor var der ekstra mange lys i vinduerne, når man gik en aftentur i den flotte forårsaften. 

Michelle Relster, der bor sammen med sin kæreste Jakob Schmidt i Odense, har nu altid været vant til at tænde et stearinlys på befrielsesaftenen. I år føles det ekstra rart, fordi det er blevet en mere fælles ting.

“Jeg er vokset op med, at man tænder lys på befrielsesaftenen 4 maj, så jeg er fortsat med det, da jeg flyttede hjemmefra. I aften føles det lidt særligt, at jeg ved, der er mange andre danskere, der tænder lys i vinduerne. 

Så bliver det til noget, vi er fælles om. Jeg synes, at det markerer en vigtig tid i danmarkshistorien, og det er en vigtig tradition, der ikke må glemmes. Netop af respekt for det der skete under krigen. Jeg synes, det er dejligt, vi er flere, der er fælles om at tænde lys i aften p.gr.a. Coronakrisen. 

Grundlæggende synes jeg dog ikke, vi kan sammenligne det, der skete dengang, med det der er sket nu med Covid-19. Jeg synes nemlig, vi har klaret det godt i Danmark. Alligevel kan jeg da ikke afvise, at jeg havde set anderledes på det, hvis vi havde haft det ligeså hårdt, som de har haft det i f.eks. Italien, Spanien og USA.”

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer