Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Louise Leth overtager PFs Instagram fra på søndag

I næste uge har vi bedt Louise Leth om at overtage PF´s instagram profil. Louise er uddannet fotojournalist i 2012 og dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017.

insta

Lin Alluna

Mens andre kom sig over fredagens ÅP fest, var Louise i weekenden til prisuddelingen Copenhagen Annual Film Festival. Hendes afgangsfilm Vidne vandt en Humanitarian Award og er derudover nomineret til filmfestivaler rundt om i verden.

Louise arbejder meget med emnet flygtninge. Derudover prøver hun også selv, at tage et socialt ansvar. Derfor begynder Instagram takeoveren på søndag og ikke mandag, da Louise skal fotografere for at samle ind til den katastrofe, der foregår i blandt andet Ghouta i Syrien. 

Vi har stillet hende nogle spørgsmål, så du får et bedre indblik i hvad Louise Leth arbejder med:

Du har taget en ekstra uddannelse efter fotojournalistuddannelsen, som dokumentar filminstruktør, hvorfor egentlig det? 

Jeg tog filmuddannelsen efter Journalisthøjskolen fordi jeg gerne ville lære at lave dokumentarfilm og bruge det i kombination med mit virke som fotojournalist.

Det er to suveræne uddannelser både på det menneskelige og faglige plan - og jeg føler mig heldig over, at jeg fik muligheden for at suge det bedste fra de to verdner og gøre det til mit eget.

Hvordan ser dit arbejdsliv ud? 

Jeg ser mig selv som storyteller, og jeg bruger det medie, hvor jeg bedst kan fortælle historien i de forskellige projekter. Jeg arbejder dagligt med at instruere og filme til mine dokumentarfilm og så arbejder jeg periodevis som fotojournalist, TV-tilrettelægger og underviser. Dokumentarfilm tager mange år at producere, så der er tid til at lave andre projekter samtidig. Mit arbejde handler ofte om at kigge på de tendenser vi ser i samfundet og skabe en fortælling, hvor mennesket bag bliver set og hørt. Det har ført til mange fortællinger om flygtninge og om de mennesker iblandt os, der lever med ar på sjælen efter krig. Jeg havde for nyligt haft premiere på min dokumentarfilm Us, Who Went Ahead, om to unge flygtninge fra Syrien og deres første år i Europa.

Tillykke med at du vandt en pris i søndags. Hvad handler filmen om?

Filmen Vidne handler om læge og debattør, Haifaa Awad, som skulle genfinde sig selv og kærligheden efter at have været vidne til krig. Hun er en blandt mange, der dagligt genoplever krigens traumer - og det ville jeg lave en film om for at vi kan prøve at forstå, hvad det vil sige at leve i eksil. 

Her kan du følge Pressefotografforbundet på Instagram...

Kommentarer