Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Local Eyes på anabolske steroider

Anmeldelse af TV serien ”Shot in the Dark” på Netflix

Shot in the dark

Netflix

Da jeg selv jagtede ambulancer og politibiler for Ekstra Bladet i midten af halvfemserne, var der allerede tre grupper af videofotografer, de såkaldte ”stringers”. Den største og mest organiserede gruppe findes endnu, under navnet Local Eyes, de var dengang 3 – 4 mand der arbejdede på skift, det gjorde dem meget konkurrencedygtige i forhold til de andre, da de kunne lytte politiradio og dække hele byen i døgndrift.

I dag er Michael Forsmark tilknyttet Local Eyes, han havde ellers sit eget firma som han kaldte ”Inside-TV” man kan næsten høre på navnet at han nogen gange var lige lovlig, eller måske ulovlig, tæt på. Han havde en evne til at dukke op på gerningsstederne før der overhovedet havde været et pip ud over politiradioen, og hans navn blev for alvor slået fast, da han i 1998 bliv sigtet, efter den lille havfrue mistede hovedet for anden gang.

Endnu en kameramand var Jan Schmidt, der kaldte sit firma for TNTV, på gaden havde han fået øgenavnet Tussen, da ondsindede rygter sagde at det var prisen for hans indslag når han solgte dem til TV stationerne. Jeg mødte dem alle sammen ude på gerningsstederne, og dengang ændrede forholdet mellem politiet og pressen sig markant, for tidligere havde politifolkene været vant til at der stod en fotograf eller to fra formiddagsaviserne, nu var der lige pludselig flere videofotografer, der kæmpede om at lave de bedste billeder som de kunne sælge til TV stationerne.

Hvorfor fortæller jeg denne anekdote nu? Det gør jeg fordi jeg i sidste uge faldt over en TV serie på Netflix der hedder ”Shot in the Dark”. Her følger man tre grupper af stringers fra Los Angeles der på mange måder mindede om deres føromtalte forgængere fra København.

Se traileren til Shot In The Dark her...

”Jeg filmer folks ulykke, jeg er der på det værste tidspunkt i deres liv” siger Howard Raishbrook der driver det ene firma RMG News sammen med hans tre brødre. Allerede i første afsnit kommer hans bror Austin Raishbrook ud for en episode, der får ham til at stoppe livet som videofotograf om natten, det giver Howard Raishbrook og hans tredje bror Marc Raishbrook ekstra udfordringer med at kunne dække hele byen alene.

Zak Holman, er lederen af det bedst organiseret team OnScene TV, det er den gruppe man kan sammenligne med Local Eyes. Han ligger i åben krig med det løsgående missil Scott Lane, der med sin gruppering LOUDLABS har valgt at dumpe priserne, så TV stationerne kan få helt op til syv indslag for et indslags pris.

Der behøver ikke at blive afsløret mere af dramaet i denne artikel, scenen er sat, og nu ligger hele den første sæson på otte afsnit klar på Netflix. Her er tale om det de selv kalder ”The Story of the night” og kampen om at finde den og få den solgt. Hvis du bare en gang i dit liv har lyttet til en politiscanner, så skal der ikke meget fantasi til at forstille sig hvordan det lyder når man skal følge med i politiets arbejde i hele Los Angeles.

Og for lige at slå det fast en gang for alle, her er ikke tale om en Hollywood film som The Nightcrawler, dette er en dokumentarserie i den allerbedste sendetid, aldrig længere end tre klik fra dig, men pas på, den fanger dig på stedet. Den kan klart anbefales.

Læs mere om hvert afsnit på Netflix…

Læs hvad Mymbuzz skriver om Shot In The Night…

 

Kommentarer