Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Lars Lindskov bliver udfordret på formandsposten

På Pressefotografforbundets bestyrelsesmøde i dag kom det frem, at Johnny Frederiksen ønsker at stille op til formandsposten, når der er generelforsamling i november. Der er derfor nu lagt op til kampvalg om formandsposten.

Formandsvalg

Lars Horn / Baghuset Pressefotografforbundet formands kandidater Johnny Frederiksen og Lars Lindskov.

BREAKING NEWS!

Hvert andet år til generalforsamlingen er Pressefotografforbundets formand på valg. De seneste 18 år har Lars Lindskov stillet op, og han er blevet valgt. Uden modkandidater i øvrigt. Men til generalforsamlingen i november er der således på nuværende tidspunkt to kandidater, der har offentliggjort deres kandidatur. Lars Lindskov samt Johnny Frederiksen.

Alle medlemmer af Pressefotografforbundet kan opstille til formandsposten, og det er således stadig helt åbent om flere medlemmer ønsker at kaste sig ind i valget. Det kræves ikke, at man på forhånd meddeleler sit kandidatur, så det endelige antal kandidater vil først tegne sig på selve generalforsamlingen.

I Johnny Frederiksens oplæg på Pressefotografforbundets bestyrelsesmøde i dag meddelte han, at han opstiller med støtte fra nuværende næstformand Flemming Hansen i håbet om, at de to kan køre et samspil fremover. Det vil dog være valghandlingen, der afgør, om dette samspil har medlemmernes opbakning.

Lars Lindskov meddelte ligeledes til bestyrelsesmødet, at han genopstiller og ønsker at fortsætte sit nuværende arbejde som formand.

Den øvrige bestyrelse hilser et godt demokratisk valg velkommen og håber på, at vi de kommende uger kan få gode diskussioner om visionerne for vores fag og forbund.

Vi vil derfor opfordre til at deltage i debatten, og eventuelle øvrige formandskandidater er velkomne til at sende os debatindlæg, som vi vil kunne lægge op på hjemmesiden.

Lars lindskov samt Johnny Frederiksen vil derfor også henover den kommende tid selv formulerer deres visioner for formandsposten, og disse indlæg vil være at finde på hjemmesiden.

Efter formandsvalget på generelforsamlingen vil der være valg til de øvrige bestyrelsesposter. Der er otte bestyrelsesposter samt tre suppleantposter. Niels Meilvang, Sisse Stroyer og Cecilia Pedersen er ikke på valg. Flemming Hansen, Robert Wengler og Joachim Adrian er på valg. De genopstiller alle. På suppleant siden er Lars Horn, Angelina Owino samt Finn Frandsen på valg og genopstiller. Slutteligt skal eleverne vælge en ny elevrepræsentant efter Stine Tidsvilde.

På samme vis som til formandsposten kan alle medlemmer opstille til bestyrelsen og til suppleantposterne, og der kræves her heller ikke nogen forhåndsopstilling.

Generelforsamlingen vil finde sted d. 8 november på arbejdermusset. Tilmelding er ikke nødvendig, dog kræves der tilmelding såfremt man ønsker frokost. Der vil på generelforsamlingen desuden også være et debatoplæg om det nye ÅP. Et nyt ÅP, der også netop er blevet endeligt besluttet på bestyrelsesmødet i dag.

Der er således godt gang i faget og vi ser i bestyrelsen frem til gode debatter og visioner om fremtiden. Vi opfordrer til allerede nu at deltage i en debat-tråd herunder artiklen.

Vi ses på generelforsamlingen.

Læs også: Fremtiden er uvis – jeg er en stifinder……

Læs også: Johnny Frederiksens vej for fremtidens PF

Kommentarer

Mogens Laier

tor, 09/20/2018 - 16:29

Held og lykke og god kamp begge 2

Kafka

tor, 09/20/2018 - 23:13

Slottets labyrinter. Væggenes forfald.

Niels Åge Skovbo

søn, 09/23/2018 - 10:48

Lyder forfriskende med et kampvalg. Pf har gennem de seneste år været meget anonym og os pressefotografer har ikke følt et fællesskab. Det kan have mange årsager, men først og fremmest må det værer en formand der går forrest. Personligt synes jeg Lars Lindskov de seneste år har været for meget levebrøds politiker og især været DJF mand frem for PF formand. Uagtet hans mange gode år i starten. Men gøres der ikke noget drastisk så NU, så er det min oplevelse at PF vil uddø i den form den har nu. Vi må og skal have noget nyt liv ind i formandskabet og jeg mener det er sidste udkast, ellers ender PF som en ligegyldig klub med Prets Pressefoto sim eneste punkt på dagsordenen.

Niels Aage, der er ikke noget i vejen for at vi kan råbe højere op, men det er nu medlemmerne der bestemmer, bestyrelsen skal bestemme Johnny har ikke råbt op før nu, jeg har ikke hørt
disse ting før nu. Så jeg regner med dig til generalforsamlingen fremsætte nogle ideer som du har nævnt her.bedste hilsner fra mig.

Mogens Laier

søn, 09/23/2018 - 17:50

Kære Johny oplægget er fint, men det er efter min mening gentagelsernes fest, alle de ting du nævner er noget der er gang i, der er ikke rigtig noget at gøre, vi har fin kontakt med DJ og alt det andet du har nævnt, en freelance gruppe er dyr at holde i gang, og det med at vi får mindre penge fra ophavsretsfonden er jo ikke nogen nyhed, alt det du har nævnt kan ordnes i bestyrelsen, hvorfor har du ikke gjort det i de år du har siddet der. Så jeg må meddele dig at vi kan forsætte med Lars som formand og arbejde på indre linier i bestyrelsen.

Hej Mogens
Du rammer hovedet på sømmet uden at ville det. Hvis du havde været med til bestyrelsesarbejdet de seneste år, vil du vide at flere har forsøgt at ændre på tingene og ikke mindst Johnny, med sin store iderigdom og utrættelige arbejdsiver har forsøgt at få lidt mere fart over PFs arbejde. Men så længe man støtter den siddende formand, kritiserer man ham jo ikke udadtil, men arbejder sammen om de opgaver der skal løses.
Der er dog en stor forskel, at den fremtidige struktur i bestyrelsesarbejdet betyder at formanden godt kan have arbejde ved siden af, om det så er som fastansat eller freelancer. Det frigør en del penge som nu går til formandsløn og de midler skal bruges til frikøb/tilkøb af kræfter der skal udføre en del praktisk arbejde, som formanden ikke længere skal forventes at udføre.

Hans Otto

tir, 09/25/2018 - 16:14

Til orientering: De penge PF's formand har fået udbetalt af PF, er IKKE løn/formandsløn. Pengene udbetales som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, idet Lars altid har arbejdet freelance (indtil han blev formand). Jeg ved selv som tidligere formand og freelancer, at omsætningen i butikken kun går een vej - styrtdykkende nedad!
Lad os tage det derfra! Om man så er tilfreds eller ej med Lars' indsats i PF, må være DET der er til debat.
Med kollegiale hilsener
Hans Otto

Claus Sjödin

tir, 09/25/2018 - 16:38

Hvis man ikke lige er opdateret på, hvad der linkes til på platformen facebook, er her et par links til journalisten.dk vedrørende det kommende formandsvalg i PF.

https://journalisten.dk/kampvalg-om-formandsposten-hos-pressefotografer…

Og en artikel om hvad baglandet siger om situationen (I dette tilfælde betyder baglandet resten af PF's bestyrelse)
https://journalisten.dk/kampvalg-i-pf-hvad-siger-baglandet

Go' valgkamp

:) Claus

Claus Sjödin

fre, 10/12/2018 - 10:04

Der er ikke meget debat i det her formandsopgør.......

Lad mig derfor stille begge kandidater et spørgsmål.

Hvad vil I, Lars og Johnny, gøre for at medlemmerne igen kan få et forum, hvor der kan diskuteres fag og faglighed, uden af offentligheden har mulighed for at læse og kommentere?

Siden den tidligere webmaster, Jens Tønnesen, gik bort, er det kun gået én vej med muligheden for at ytre sig i et lukket forum. Tidligere var der et lukket forum på den gamle hjemmeside og et lukket forum på facebook.

Mulighederne er blevet indskrænket og i dag findes der ingen i PF regi.

Hvis man lukker ned for, at medlemmerne kan diskutere, så slår man demokratiet ihjel. Det gælder i en forening, som det gælder i stater og det er ret effektivt.
Det er blevet understøtte af de forskellige siddende bestyrelser, hvor Johnny har været medlem, og hvor Lars har været formand.

Nu vil I formentlig begge love guld og grønne skove, da det er valgkampstid, men hvad vil I gerne holdes op på i årene der kommer?

Mvh,
Claus

Kære Claus,

Tak for spørgsmålet.
Først vil jeg lige slå fast, at jeg mener at det er udemokratisk at have resterne af en lukket Facebookgruppe stående, hvor det ikke er muligt at tilføje, eller fjerne medlemmer, for så er værdien af sådan en gruppe helt væk, set med demokratiske øjne.

Jeg er fortaler for at vi primært holder debatten på vores hjemmeside, men som du selv har oplevet, så er der ikke meget debatlyst her. Det samme gælder vel også vores nuværende Facebookside.

Jeg vil meget gerne have muligheden for at debattere i et lukket rum på hjemmesiden, og jeg tror også at mulighederne findes, eller vil jeg meget gerne smide penge efter at vi får den mulighed. Hvis jeg bliver valgt d. 8. november, jeg har fremsat forslaget før. Men jeg har ikke nogen analyse af om vi så vil få en debat der, for det kræver at folk tilgår siden.

I dag er en kæmpe gruppe PFer på Facebook dagligt, derfor er det nemmere at fange folks opmærksomhed der, og derfor er det også en mulighed at lave en ny lukket gruppe igen, men det kræver at flere bestyrelsesmedlemmer er administratorer, så vi ikke ender med endnu en spøgelsesgruppe. Det kræver også en månedlig samkøring af medlemslisterne for PF og medlemmerne i gruppen, så vi er sikre på at det kun er PF-medlemmer der har adgang.

Lige nu findes der jo flere diskussionsgrupper på Facebook, som er oprettet af medlemmerne selv, nogen af dem kan sagtens bruges til diskussioner, men ikke officielle udmeldinger og holdninger fra bestyrelsen, det er der tre gode grunde til: 1. Vi er ikke sikre på hvem der er med i gruppen, 2. Vi må ikke blande os i prissætning på freelanceområdet, 3. Det er kun demokratisk hvis alle medlemmer har adgang til det forum der diskuteres i.

Primært vil jeg have en meget mere åben dialog, også omkring arbejdet i bestyrelsen, og der er hjemmesiden og nyhedsbrev affyringsrampen.

De bedste hilsner fra
Johnny