Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kun for PF medlemmer: Kent Klich fortæller om sit store projekt Gaza.

Mandag den 10. september kl. 16:30 viser Kent Klich rundt på sin udstilling i Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant i København. Det er gratis for PF medlemmer, du møder bare op på dagen.

Kent Klich

Kent Klich

Livet i Gazastriben
Den svenske fotograf Kent Klich har dokumenteret livet i Gazastriben siden begyndelsen af 2000-tallet. Han tilbyder et alternativ til massemediernes kortlivede, sensationslystne opmærksomhed på konflikten. Klich vil vise os de vilkår, indbyggerne i Gaza må leve – og dø – med. Med sin interesse for de personlige fortællinger fokuserer han på krigens konsekvenser i hverdagen. Udstillingen Gaza Works viser seks serier, som Klich har skabt i samarbejde med organisationer, eksperter og aktivister inden for palæstinensisk historie, menneskerettigheder og retsvidenskab. Sammen med vidnesbyrd fra mennesker, der bor i Gaza, bidrager de med nye facetter til en kompleks fortælling om det omstridte sted.

Gazastriben er et konfliktfyldt palæstinensisk territorium på ca. 360 kvadratkilometer med et befolkningstal på to millioner. Området har været besat af Israel siden 1967, og det er fortsat underlagt israelske blokader, så hverken varer eller mennesker kan bevæge sig frit ind og ud. Det har nu varet mere end et årti, men der er kun sparsom mediedækning af den effekt, blokaden har på hverdagen i området.

  • Kent Klich Kent Klich

  • Kent Klich Kent Klich

  • Kent Klich Kent Klich

  • Kent Klich Kent Klich

Den aktuelle situation i Gaza
Kent Klich søger af afdække den nuværende situation i Gaza. Han er klar over udfordringerne både ved at fotografere andre menneskers lidelser og over sin egen rolle som outsider. Derfor benytter han forskellige metoder og fortælleteknikker for at skildre den komplicerede konflikt. Information fra aktivister i Gaza og diverse eksperter forenes med vidnesbyrd fra civile, hvis liv er i fare. Et eksempel på dette er videoinstallationen Killing Time, som er sat sammen af mobiltelefon-film taget af mennesker, der døde under den militære offensiv kendt som Operation Cast Lead i 2008-09. I udstillingen vises også de fysiske brudstykker af de mosaikker, der engang udsmykkede den nu nedrevne Gaza International Airport sammen med fotos og film fra stedet. Til sammen vidner de om, hvilke alvorlige begrænsninger på bevægelsesfriheden, mennesker i Gaza lever under.  

Udstillingen 

En del af udstillingen er tilrettelagt af Hasselblad Foundation i Göteborg, hvor den blev vist i 2017. Der er tilføjet en række værker, hvoraf flere her vises for første gang. 

Udstillingen ledsages af bogen Kent Klich: Gaza Works, der er udgivet af Koenig Books og designet af BankerWessel i 2017. Bogen indeholder essays af Judith Butler, Mette Sandbye, Raji Sourani, Eyal Wisman og Louise Wolthers, så vel som en samtale mellem Kent Klich og Hasselblad Award vinder Susan Meiselas.

CV
Kent Klich er født i Sverige i 1952 og bor i Danmark. Han har studeret psykologi ved Göteborg Universitet og fotografi ved International Center of Photography i New York. Han var del af det internationale fotoagentur Magnum fra 1998 til 2002. Kent Klich er internationalt anerkendt for sit projekt om Beth, en dansk sexarbejder, hvis liv han har skildret gennem de sidste 30 år med tre bøger og adskillige udstillinger. Andre roste projekter omfatter El Niño (1999) om hjemløse børn I Mexico City og Children of Ceausescu (2001) om HIV-positive børn i Rumæniens børnehjem.

 

Det er gratis for PF medlemmer, du møder bare op på dagen.

 

Kommentarer