Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kaspar Wenstrup overtager Instagram.

Kom med Se & Hør, til det internationale Melodi Grand Prix, på den røde løber og i hælene på de royale, når Kaspar Wenstrup overtager Presefotografforbundets Instagram konto.

KW

Kaspar Wenstrup

Hvad er din baggrund:

Jeg er uddannet fotojournalist fra DJMX  i 2002. Jeg har stort set lige siden beskæftiget mig med ugebladsfotografi. Først som freelancer på Se&Hør, så hos BilledBladet, videre til Her&Nu og tilbage til Se&Hør, hvor jeg nu er fastansat sammen med to andre fotografer.

Det var egentlig tilfældigt at det endte med ugebladsbranchen, men miljøet tiltaler mig. Man keder sig aldrig og der sker altid noget.

Hvad kendetegner en ugebladsfotograf?

Først og fremmest er det jo nichefotografi på lige fod med sport, politik og krimistof. Hos os er vi inde i alt der vedrører kendte og kongelige. Desværre oplever jeg tit, at specielt kollegaer ser ned på genren og det synes jeg er ærgerligt.

Oplever du fordomme omkring dit job?

Fra helt almindelige mennesker oplever jeg ikke fordomme, men i stedet en stor nysgerrighed omkring hvad jeg oplever og hvad jeg kan fortælle om de mennesker jeg fotograferer. Folk vil altid gerne vide, om jeg ved noget om de kendte eller kongelige og om jeg har noget sladder jeg vil dele med dem. 

Fordommene er der til gengæld hos mange kollegaer. Der synes at være konsensus om, at genren ikke er fin nok hvilket er snobbet og usandt. Som sagt er det en genre hvor man skal være inde i tingene præcis som alle andre journalistiske genrer.

Hvad kan vi forvente af din takeover uge?

En rigtig travl og varieret uge med alt fra rød løber, royale og til video samt en tur til det internationale melodi grand prix. Jeg får travlt!

Følg med her...

Kommentarer