Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kaffe i Påskeløkken

Naboer mødes for første gang siden Corona-nedlukningen. Påskeløkken i Odense.

Foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

“Det er dronningens fødselsdag i dag, og vi sidder her og drikker en kop kaffe her i solskinnet”, fortæller Akhtar og fortsætter, “ Ahhh jeg savner Prins Henrik. Han var så flink. Han gav hånd, hvis man mødte ham i gågaden”.

Snakken går lystigt videre, og som så mange andre steder kommer emnet hurtigt ind på Coronavirus.

Anab, der oprindeligt kommer fra Somalia griner højt og siger, “jeg skal bare spise en masse hvidløg, citron og ingefær. Det har altid virket, hvor jeg kommer fra. Jeg har fået ni børn, og de fire bor stadig hjemme. Vi hygger os i denne tid hjemme. Jeg fik mit første barn som femten-årig, så jeg nåede aldrig at få en ungdom. Når de sidste 4 flytter hjemmefra, så skal jeg have min anden ungdom og danse på diskotek. Jeg har ikke nogen mand…. sådan en kan hvidløg også holde væk!” Naboerne skraldgriner ved tanken om Anabs kommende ungdom og hvidløgskur. 

Metin og Türkan kommer fra kurdisk Tyrkiet. De er meget nervøse for deres søn på elleve år, der har astma. “ Han har ikke måtte komme ud og lege en eneste dag. Det tør vi simpelthen ikke. Han savner at lege med sine venner, og ser en masse fjernsyn. I dag er første gang, vi selv går ud sammen.” 

Shana og og Anab har rødder i Pakistan. “Vi følger med i, hvad der sker i Pakistan på vores pakistanske nyhedskanal. De klare det faktisk ret godt. Der er ikke så mange døde og smittede. Lige som her i Danmark. Mette Frederiksen er dygtig. Vi savner at se vores børn og børnebørn. Det er sørgeligt ikke at se dem. Det må vente.”
Den lille flok rejser sig op, forfriskede af snak og latter og går mod hver sin opgang.
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer