Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Jeg gerne se billeder, der tør udfordre vores måde at lave fotografier og fortælle historier på"

Heidi Lundsgaard er dommer i fotokategorien i Årets Pressefoto 2022

Heidi

Heidi Lundsgaard

Navn: Heidi Lundsgaard
Stilling: Fotograf

Kort om dig selv:
Freelancefotograf siden år 2000, jeg er 59 år, uddannet pressefotograf fra Fyens Stiftstidende i 1992.

Hvad var den første tanke der gik gennem hovedet på dig, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto?
Jeg blev overrasket og samtidig også enormt beæret og glad. Det bliver spændende at blive bombarderet med kollegernes billeder så massivt på så kort tid, og jeg glæder mig til vores diskussioner og samtaler dommerne imellem. Jeg går ret ydmygt og åbent til opgaven, for jeg ved det vil være det ypperste mine kolleger indsender, og billeder der betyder meget for dem.

Hvad drømmer du om at se ved Årets Pressefoto?
Jeg håber at se en blanding af stærke klassiske fotojournalistiske billeder og visuelle fortællinger. På den anden side af spektret vil jeg gerne se billeder, der tør udfordre vores måde at lave fotografier og fortælle historier på, hvor fotografen eksperimenterer med udtrykket.

Jeg kan godt lide at man kan se, hvad vi er forankret i og samtidig fornemme udvikling og nye vinkler for fremtidens fotografi.

Hvad er det vigtigste for dig, når du skal finde en vinder i Årets Pressefoto?
Vinderbilledet skal kunne bringe følelser frem og berøre mig. Det skal helst have en stærk historie i sig, som får mig til at reflektere. Det må gerne have en ikonisk kvalitet.

Hvad skal der til for at du synes, at en historie er godt fortalt?
En historie er godt fortalt, når vi bliver fastholdt, får lyst til at vide mere, får noget at vide vi ikke vidste, bliver overraskede og ikke mindst at den rører noget i os. Historien skal helst blive hængende hos os og husket.

Hvad vil kunne overraske dig?
Det ved jeg ikke, fordi jeg netop gerne vil overraskes! Det er vigtigt for mig, at gå så åbent til opgaven som muligt.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer