Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Jacob A. Riis: Light in Dark Places

Du har muligheden for at se eller gense nogle af fotografen Jacob A. Riis´s billeder, når PF inviterer på en rundtur på udstillingen i Kunstforeningen, Gl. Strand 48, København onsdag den 4. Januar 2017 kl. 16.30
Hvis du ønsker at deltage sender du blot en mail til larslindskov@mail.dk

 Jacob A Riis

Foro: Jacob A Riis

Kunstforeningen GL STRAND viser udstillingen om dansk-amerikaneren Jacob A. Riis (1849-1914), der blev kendt for sit banebrydende fotojournalistiske arbejde. Fotografierne indgik i hans dedikerede arbejde for at forbedre livs- og boligvilkårene for New Yorks mange fattige immigranter.
Fotografier, tekstuddrag, magasiner og breve belyser Riis’ arbejde og fortæller på unik vis historien om et pionerarbejde og samtidig en vigtig del af amerikansk historie.

Jacob A. Riis blev født i Ribe i 1849 og immigrerede i 1870 til USA, hvor han som tusindvis af andre søgte lykken. Efter at have overlevet igennem forskellige forhåndenværende ansættelser blev han i 1877 ansat som politireporter på New York Tribune, hvor han på dramatisk vis beskrev forbrydelser, ulykker og andre misforhold. Senere skiftede hans fokus til reformer af boliger og fattiges levevilkår, hvorom han udgav flere bøger og artikler. På avisen begyndte han med hjælp af den banebrydende blitz-teknik at fotografere indbyggerne i de slumlignende lejekaserner på Manhattans sydlige del, hvilket gjorde ham til den første, der benyttede blitz i en social sammenhæng. Som reporter, fotograf, skribent og foredragsholder oplyste han sit publikum med billeder og passionerede fortællinger om de fattige og deres kummerlige leveforhold frem til sin død i 1914.

Jacob A. Riis. Light in Dark Places forener Riis’ fotografier med hans arkiv, der tilsammen fortæller historien om hans liv med hans egne ord og fotografier. Udstillingen er oprindeligt udarbejdet af Museum of the City of New York, siden præsenteret på Library of Congress, Washington D.C., og vises nu i en revideret udgave i GL STRAND og i foråret 2017 på Ribe Kunstmuseum.

Kommentarer