Gå til hovedindhold
Bliv medlem

It´s crazy

Corona & Danskerne: Fotojournalist Angelina Owino er på Hawaii for at arbejde, da Corona virussen for alvor brød ud i Danmark.

Foto: Angelina Owino

Angelina Owino

Jeg vågner hver morgen kl. 5. Normalt vil det være første gang, jeg vender mig, men nu er jeg helt vågen og rækker ud efter telefonen. Klokken er 16 hjemme i Danmark, så må der være sket noget, siden sidst jeg tjekkede nyheder. Hvor mange er smittede med Corona, og hvilke tiltag har regeringen nu gjort? Det er surrealistisk at være på Hawaii og læse, at ens land forandrer sig fra den ene dag til den anden, og det er kun en uge siden, jeg tog afsted.

”Nu har de lukket skolerne derhjemme” siger jeg til Steve, min amerikanske ven, som jeg bor hos. Han slår ud med armene og udbryder ”It´s crazy.” På Hawaii er der ikke gjort nogle synlige tiltag endnu, og alt det med Corona føles ligeså langt væk som frosten hjemme i Danmark. Alligevel overskygger det mine tanker. Skal jeg tage hjem nu, eller kan jeg vente til mit fly går om 11 dage?

Jeg har lige kommet over mit jetlag og har endelig fået lov til at filme den person, som jeg så gerne vil lave en historie om. Det føles helt forkert at tage hjem nu. I stedet pakker jeg bilen. Surfboard på taget, udstyr i baggagerummet, tøj pakket til flere dage så jeg er klar til at bruge nogle dage i marken, hvor jeg bare koncentrerer mig om at filme. I løbet af dagen får jeg tre sms´er fra Udenrigsministeriet, som beder mig komme hjem.

Beslutningen som for nogen synes let, er svær.

Jeg tog hjem.
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer