Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Invitation: Ny digital platform for fotografer – muligheder eller nye udfordringer?

Folkene bag billedbasen Indieframe, vil møde professionelle fotografer, for at præsentere deres nye koncept for salg af fotografers billeder online verden over, samt høre de profesionelle fotografers input til deres tiltag.

Indieframe

Indieframe

 

PF og DJ:Fotograferne inviterer derfor til dialog møde den 6. juni i København.
, om IndieFrame.comIndieFrame blev grundlagt i 2016 af Cecilia Valsted og Lars Brask, to erfarne dokumentarfilmfolk med det formål at skabe en mere diversificeret og demokratisk nyhedsstrøm i lokale og internationale medier. Baggrunden var en række oplevelser i deres dokumentar arbejde, hvor både ophavsrettigheder og betaling forduftede i den kultur, der omgiver dokumentarfilm produktion. 

"I en tid, hvor mediernes magt ændrer sig hurtigt, og propaganda og alternative fakta spredes, ønsker vi at skabe et mere autentisk og demokratisk mediebillede inspireret af folks perspektiv.
Vi er en uafhængig digital distributionsplatform, der bringer indholdsskaberen og medierne sammen. Med hvert køb tjener du 80% og beholder rettighederne, mens vi holder 20% for at opretholde den åbne og kommercielle platform. Få opdaget af de førende medieforretninger rundt omkring i verden og tildelt til at dække brudhistorier. Nyd friheden til at uploade dit indhold uden grænser”.


IndieFrame arbejder for tiden på at skabe en platform, hvor der er tydelig forskel på professionelle fotografier og mere brugergeneret indhold. 

I TV programmet ”I løvens hule” 2018 gik Lars Brask og Cecilia Valsted, ud af døren sammen med investor Christian Stadil der investerede 1,5 millioner kr. i projektet.  
Indieframe har nu er nået en fase, hvor Cecilia og Lars godt vil i dialog med professionelle fotografer fra alle dele af branchen.


”Vi har brug for dialogen for at bliver klogere og vil gerne tilrette vores platform efter de behov, der er hos dem der leverer billederne”, fortaler Lars og Cecilia. - og med denne baggrund inviteres til dialog møde.

Med venlig hilsen

DJ:fotograferne og Pressefotografforbundet.


------

Vært: Lars Lindskov, PF og Peter Thornvig, DJ-fotograferne

Dato: 6. juni 2018, kl. 1730-1930.

Sted: Dansk Journalistforbund, Gammel Strand 46, 1202 København K

Plads til: 22 deltagere.

Varighed: kl. 1730-1930. Der serveres en sandwich.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.


Tilmeldingslink: 

http://www.conferencemanager.dk/PF06062018b/arrangementet.html

Kommentarer

Lars Møller

fre, 06/01/2018 - 09:32

Jeg forstår ikke hvad PF har gang med det her arrangement!
Hvordan kan mit forbund, som gerne skulle varetage mine interesser, invitere til samarbejde med et firma der sælger billeder for helt ned til en dollar pr stk? Den blotte eksistens af et firma som Indieframe er ikke til gavn for nogen fotograf. Jeg er helt målløs over at PF lægger platform til det her. Hvis Indieframe vil møde pro fotografer synes jeg det ville være passende at de selv inviterer folk til at komme og høre deres forblommede snak om at skabe en mere diversificeret og demokratisk nyhedsstrøm i lokale og internationale medier. Indieframe vil ganske enkelt bare mase sig ind mellem fotografen og kunden og have 20 procent for det. Kære fotografer ....i behøver ikke Indieframe og deres distributions platform. I kan bare lave jeres egen platform og beholde de penge i tjener selv. Alle værktøjer til at gøre det ligger klar på nettet. Det gør jeg og det fungerer fint. At gå ind i det her er for dumt....det gælder også PF.
Venlig hilsen Lars Møller

Thomas Sjørup

fre, 06/01/2018 - 10:15

Helt ærligt ..har i helt tabt sutten ?
Blåstempler i nu et firma der aktivt forsøger at undergrave hele vores branche ?
Hvad fanden foregår der ?

Johnny Frederiksen

fre, 06/01/2018 - 10:38

Kære Lars og Thomas.
Der er ikke tale om at blåstemple noget som helst. Indieframe påstår at de vil i seriøs dialog med professionelle fotografer i Danmark. Derfor kontakter de Pressefotografforbundet og DJ-Fotograferne, for at få et møde i stand.
Her er det muligt for os at fortælle dem om forhold og priser face to face. Jeg har tilmeldt mig dette møde, fordi jeg mener at det er vigtigt at de lytter på os, det skulle i også gøre, istedet for at gøre det her. I april tjente jeg 156,25 kr. hos Ritzau Scanpix og i marts var beløbet 93,75 kr. Det er hvad jeg har tjent på 10.000 arkivbilleder i år. Derfor er der måske plads til ét alternativt billedebureau, hvis de vil tage det seriøst, og tilbyde gode forhold til PF´er. Det kan man kun finde ud af ved at mødes med dem. Og det er jeg en af dem der gør d. 6. juni. De bedste hilsner fra Johnny Frederiksen, bestyrelsesmedlem i Pressefotografforbundet.

Hvis du tror guldet ligger hos et bureau der sælger billeder til 1 dollar....så tag dog endelig ind og tal med dem. Det vedkommer ikke mig om du er så naiv at du vælger at tro på dem. Indiframe er og bliver en der snylter på andres arbejde....og der er ikke en eneste grund til at involvere sig med dem....slet ikke økonomisk grund. Hvordan kan du være så naiv og tro at det kan være et alternativt billedbureau.
Du kan som sagt let lave din egen salgsplatform som er mindst lige så god som deres.
Jeg synes bare det komplet upassende at det er PF der sender invitation ud til egne medlemmer om at mødes med nogen der er så ødelæggende for vores fag som Indiframe er. Det her får mig seriøst til at overveje hvad jeg skal med PF. Venlig hilsen Lars Møller