Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Insta takeover: Sophie Voisin

I uge uge 10 har Sophie Voisin Pf’s instagram. Sophie er fotojournalist studerende og første årgang, som går på 4. semester på DJMX, efter den nye studieordning med et års praktik. Lige nu er hun igang med 4. semester og skal til sommer begynde i praktik hos Dagbladet Børsen, hvilket hun glæder sig til.

Foto: Privat

Privat

Herunder har Sophie Voisin svaret på nogle spørgsmål:

- Ved du hvad i får ekstra på 4. semester, modsat de årgange der ikke har haft 4. semester ? 

Jeg ved det ikke, men som jeg har forstået det får vi ikke så meget nyt, da det er de samme fag som man før havde efter praktikken. Vi skal dog have et forløb om praktikkens muligheder, som jeg tror er nyt. 

- Hvad går du og gør dig af tanker om at blive uddannet til at blive fotojournalist, hvor mange har svært ved at leve af at lave fotojournalistik?

Jeg er egentlig ret optimistisk. Jeg har ingen forhåbninger om at jeg skal ud og være fastansat på et dagblad indtil jeg skal pensioneres. Jeg har valgt den her uddannelse fordi jeg brænder for god fotojournalistik og fordi jeg mener at det er vigtigt at der stadig bliver uddannet dygtige fotojournalister i en tid hvor alle kan tage billeder af alt. Jeg er spændt på hvordan medieverden ser ud når jeg er færdiguddannet, og jeg ser frem til at prøve nye formater og nye måder at formidle på. 

- Fortæl om dit projekt du skal lave i næste uge.

I denne uge er vi en lille gruppe på holdet som har fået stillet en opgave med emnet 'Naboskab'. Vi har fået frie rammer og er taget ud i verden - fra Fejø til Rio. Jeg er taget til Sønderjylland hvor jeg den næste uges tid skal cykle langs den tyske grænse. Her håber jeg at møde nogle spændende mennesker som har gjort sig nogle tanker om det at bo så tæt på Tyskland, at de kan gå tur med hunde på grænsen. Projektet skal blive til en rækker portrætter af danskere og tyskere, som fortæller om deres forhold til deres danske/tyske naboer. Vores historier skal præsenteres online, som webdoks og jeg tror det bliver fedt at arbejde mere med det format. Det giver nogle sjove muligheder, som jeg ikke ville have hvis det skulle afleveres på print. I øjeblikket læser jeg en hulens masse webdoks for at få inspiration. 

Kommentarer